Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Terug in de tijd

En dan lees ik in de krant over twee dingen van vroeger, dingen waar ik het zelf al over gehad heb op het blog en die ik nu dus niet ga herschrijven.

Wat me nu wel verwondert is dat het nu ineens interessant is om in de gazet te lezen wat meestal afgedaan wordt als gezaag als de oudere generatie het heeft over “hunnen tijd”.

Het eerste artikel gaat over “Du” van Peter Maffay1 dat vijftig jaar oud is.

(…) er eindeloos veel koppeltjes op “Du” van Peter Maffay gevormd zijn (…)

Juist jà. Het was op dat liedje dat ik mijn eerste vriendje leerde kennen. Voor die dans was hij me zelfs nog niet opgevallen. Het relaas en dat het niet bleef duren ga ik dus niet opnieuw vertellen. Peter Maffay had daarna -samen met het vriendje- ook afgedaan en nu ligt het plaatje ofwel bij de spullen van de rommelmarkt, ofwel is het al verkocht.

Het tweede artikel ging over de schoolmelk2. Ik zou naar mijn vroeger log daarover verwijzen maar dat staat tussen de beveiligde en neen, ik heb geen zin om weer oude koeien uit de gracht te halen. Hun melk dan weer wel.

Omdat ik geen melk lust – nog steeds niet, ik krijg het spul gewoon niet gedronken- betaalde mijn moeder schoolmelk en ik vermoed dat ze de schooljuffrouw op de hoogte had gebracht want die stond naast de bak op te letten of ik hem wel opdronk.

Op zeker moment zal haar dat ook tegen gestoken hebben, denk ik, de hele speeltijd deed ik erover en toen zij niet meer toekeek liep ik de bak gewoon voorbij. Mijn moeder heeft daarna blijkbaar niet meer betaald, maar ze schreef me in bij de “Melkbrigade3“. Dat kon zij zelf controleren.

Misschien moet ik wel eens gaan overwegen om toch maar die gracht wat uit te diepen … Wie weet wat er nog naar boven komt.

____________________
1 VRT NWS – url: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2021/04/15/50-jaar-geleden-stond-du-van-peter-maffay-op-1-in-vlaanderen
2 Het Nieuwsblad
3 Wikipedia
____________________

Previous

De verrijking

Next

De treinen

8 Comments

 1. Dat is sterk, twee onderwerpen.
  Je zou haast bijgelovig worden.☺

 2. Ocharme, dat melkprobleem heb ik ook altijd gehad. Gelukkig werd ik niet gedwongen want mijn moeder had het ook altijd gehad en haar hadden ze dus ook gedwongen. Dat wilde ze haar kinderen niet aandoen. Melk krijg ik dus ook echt net naar binnen.

 3. Dan maar een kalf zijn. 😀
  Ik vond melk wel lekker als het maar koud was. Maar we hadden geen koelkast en op school ook niet.

  • ms

   En dan had ik het nog niet voor mijn moeders voorkeur voor botermelk als zomerdrank.

   Koude koffie mocht ook.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén