Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De Brabantse Pijl

Ik kijk liefst koers op TV, dan heb je alles gezien.

Luc echter houdt ook wel van de sfeer ter plaatse. Zo hebben we vroeger wel al meerdere wielerwedstrijden van dichtbij bekeken.

Deze week stelde hij voor om maar eens tot in Overijse te rijden. De Brabantse Pijl deed daar enkele toertjes.

Hij maakte een heel schema op en wou toch wel een uur op voorhand daar zijn. Maar toen we er aan kwamen konden we Overijse al niet meer in.

Nu ja, stappers als we zijn was dat natuurlijk geen probleem. We hebben dan ook die koers vijf keer zien voorbijkomen.

Maar de aankomst? Neen, die zagen we niet. De eersten waren al binnen toen wij nog naar de laatsten aan het kijken waren.

Wat opviel? Er liepen en reden er daar veel rond met een rennerspakske. Diegenen die hunne velo hadden meegebracht die schoten daar zo van tijd tot tijd door de mazen van het net -waar eigenlijk wel veel gaten in zaten- en reden tussen groepen renners in. Ik vraag me af of ze -mochten ze liefhebber zijn van ballet- ook hun roze tutuutje zouden aantrekken.

De mensen? Die vertikken het om naar de richtlijnen van seingevers te luisteren, laat staan van de politie. Ze doen hun eigen zin. En dan stom staan als er zo een renner over hun lange tenen rijdt. De renners hielden zich hier wél aan het rijden op de straat. We zagen er geen enkele op de stoep. Allee, in Overijse is dat niet nodig. Waar er kasseikes zijn is er gewoon geen stoep.

We beleefden een prettige namiddag met een drankje tussendoor en een kremke achteraf … Wat wil een mens nog meer?

De foto’s? Die zijn voor straks. Ik moest ze al selecteren, het waren er teveel.


Meer foto’s

Previous

Groot Broer Koekeloer

Next

Blommekes

7 Comments

 1. De organisator zou er iets aan kunnen doen. Meer oppassers bij de dranghekken misschien.
  Bij de Tour de France zie je ook altijd opdringerige toeschouwers die te een smal pad openlaten voor de renners. En halvegaren in rare pakken.

  • ms

   Er stonden wel voldoende dranghekken op de plaatsen waar ze moesten staan. Maar dat zijn dan precies de plaatsen waar het meeste volk staat net omdat het daar spectaculair is.

   Maar ze kunnen natuurlijk dat hele parcours niet afspannen. Er was natuurlijk politie genoeg, maar de meesten zaten wel op die motoren.

 2. De koers… het doet me zo aan mijn vader denken… deze dagen. Het was zijn lust en zijn leven. Mooi dat jullie dat samen zo gelukkig beleven.

  • ms

   De koers is al een heel oude liefde.

   En ja, Luc en ik kijken samen naar de koers, zowel thuis voor de TV als in ’t echt.

 3. Wij zagen ze live op de Smeysberg en nadien op tv. ?

  • ms

   Naar de Ronde van België zijn we ooit ook op Smeysberg gaan kijken.

   We hebben natuurlijk de aankomst niet meegemaakt. We hebben de renners wel op vijf plaatsen gezien, maar om van de Losweg de aankomst te halen, hadden we echt wel moeten rennen.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: