Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

person lying on sofa

Domme dingen doen dwaas denken

Wat me al meer opviel bij het bekijken van Amerikaanse films en reeksen is, dat wanneer ze onverwachte gasten over de vloer krijgen, die altijd op de zetel mogen of moeten slapen, zelfs als de bewoner er goed voor zit of ronduit stinkend rijk is.

En dan vraag ik me af of ze in Amerika maar één slaapkamer hebben.

Maar nu laatst -en dat twee keer op rij- lag de eigenaar gewoon op de zetel te slapen en dat zonder dat hij/zij zat was.

En dan vraag ik me af of ze in Amerika geen bedden hebben.

En dan weet ik wel dat dat soms gemakshalve -voor de opnames dan- gebeurt. En dan weet ik wel dat dat soms gebeurt om bepaalde gebeurtenissen uit te lokken. Maar als het te vaak gebeurt doet dat wel een beetje afgezaagd aan en gaat een mens zich domme dingen afvragen.

Dat is een beetje als een geschreven stuk waar je in één zin drie keer het woord “gebeurt” en één keer het afgeleide “gebeurtenissen” kan vinden. Dat gaat ook al gauw als zagen klinken.

Uitgelichte afbeelding:

  Photo by Pixabay on Pexels.com. Deze werd een beetje bijgesneden op Wizzewasjes.Previous

Varkens, Bokrijk, foto’s en taal

Next

Over koud en warm

8 Comments

 1. De verhaallijnen in die reeksen zijn niet altijd geloofwaardig. Dat ze met zijn allen op de zetel mogen slapen zal ook wel niet geloofwaardig zijn.

  • ms

   Maar om nu een detail zo uit te vergroten dat het belangrijk gaat lijken terwijl het niet strookt met de waarheid en dat in een serieuze film/reeks, dan stoort het.

 2. Je zou gaan denken dat het in Amerika gewoon is. 🙂
  Misschien is dat wel zo, als kind dachten wij dat daar alles mogelijk was.

  • ms

   Ik denk nu dat daar alles mogelijk is en dan niet echt helemaal positief of helemaal negatief maar “anders” dan wat wij gewoon zijn.

 3. elsjeveth

  Ik denk dat ze daar niet zoveel waarde hechten aan een ´thuis´ zoals bij ons. Slapen in de zetel of op de bank wat maakt t uit. De tv altijd aan en de chips en cola bij de hand. Over veralgemeniseer ik nu ietkes te veel

 4. Zo vind ik het altijd knap dat die lui met make-up en beha nog om in bed duiken. Maar ook dat ze zo uit bed na een telefoontje in hun kleren stappen en meteen in actie zijn. Ik heb altijd behoefte aan ‘even plassen’ wassen, tanden poetsen en een bakkie voor ik in actie kom. Maar dat is kennelijk nooit nodig in verhaallijnen. Ook zie ik vaak dat ze in een scene rechtsaf slaan zonder dat het stuur die beweging maakt. Huh?? Nou de meeste bestuurders van voertuigen moeten aardig draaien om datzelfde te bereiken. Kortom….er mankeert wel veel aan die realistische weergaven..:)

  • ms

   Dat is nog zoiets. In thrillers zitten die altijd net te eten als de melding binnenkomt. Dan laten ze alles vallen. Hoe zot. Ik zou eerst verder eten. En ik denk, een echte ook.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén