Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De Brabantse pijl

Kijk op tv, er is geen reden om naar koers te komen1

Waar wij dus al een paar keer naar Overijse trokken om de Brabantse Pijl te zien om een koers eens reëel te bekijken, zouden wij, als brave burgers de goede raad van de CEO van Flanders Classics opvolgen.

En wij zouden -nog maar eens- zien hoeveel mensen er die dag niet naar TV zaten te kijken.

En ik vroeg me af of die organisatoren nu niet snappen dat zeggen dat het publiek moet thuisblijven maar dat een mondmasker verplicht is, zo een beetje dubbele nonsens zijn. Want hier thuis in mijn zetel, tegen mijn lief geleund, moet ik echt geen mondmasker op.

En ik vroeg me af of die organisatoren nu niet snappen dat zeggen dat publiek moet thuisblijven als dat niet thuisblijvende publiek publiekelijk in beeld komt als een slag in het gezicht aanvoelt bij de brave die thuis op zijn zetel naar de prullige uitleg van -maar weer- dezelfde leuteraar zou zitten luisteren en dat in plaats van de sfeer te proeven en mee te leven met de koers.

Ik zou en wou er nog bij vermelden:

En ik vroeg me af of die organisatoren nu niet snappen dat ze, eens die corona opgelost is, ook beter kunnen zorgen dat hun koersen altijd op TV uitgezonden worden, dan zouden we onszelf verder kunnen ophokken en compleet wereldvreemd worden en … beslissen dat we nooit meer ter plaatse zouden gaan kijken.

Maar ik bedacht dat die laatste bedenking er ferm over was, dat zou ik zelfs aan Luc niet verkocht krijgen en bovendien zou dat bij mijzelf ook ferm liggen tegen wringen.

Maar dat laatste ga ik allemaal maar niet zetten … er was namelijk nauwelijks publiek bij de Brabantse Pijl!

1 Sporza – url: /flanders-classics-kijk-op-tv

Previous

De Delhaize

Next

Hersenschade

8 Comments

 1. Die Tomas kijkt er zorgelijk bij: hij snapt het ook niet zo goed. ☻

  • ms

   Ik snap het zo:

   • Vragen ze om niet te gaan? Ik ga niet.
   • Passeren ze voor mijn deur? Dan sta ik buiten met een mondmasker op.
   • Passeren ze daar wat verder op de hoek van de straat? Oei, dat is een moeilijke …
 2. Ik hoorde de helicopter boven ons dorp cirkelen en bleef netjes binnen. 🙂

  • ms

   Als je ziet dat zo een helicopter deze week zelfs de dranghekken tussen de renners blies, vind ik dat een veilige en wijze beslissing.

   😉

 3. elsje

  Het weer was er ook niet naar om massaal naar de Pijl te gaan kijken. Dan is veilig thuis vanuit je zetel de koers volgen zo gek nog niet. Positieve van alles, er wordt weer gekoerst !!!

  • ms

   Het weer viel hier gisteren mee. De dagen ervoor en vandaag zijn heel wat minder.

   Paris-Roubaix wordt weer een twijfelgeval. Tot nu toe blijft “De Ronde” wel op het programma staan.

   En die twee? Die zie ik echt liefst van al vanuit mijn zetel. Dan heb je meer gezien.

 4. Het is jaren gelden dat ik een wielerwedstrijd live voor me zag voorbijflitsen. De ronde van vlaanderen passeerde hier vlakbij. Voor de rest blijf ik thuis kijken, maar meestal vergeet ik te kijken. Hoor het dan achteraf van mijn vrouw.

  • ms

   De “Ster van Limburg” passeerde hier dicht in de buurt … als die hier gereden wordt natuurlijk en dan gaan we kijken.

   En dan één keer per jaar naar de Brabantse Pijl …

   Maar deze keer is het nooit van dichtbij … maar kijken op TV doen we wel.

   De Giro staat ook al op … op Eurosport dan wel, wat Luc storend vindt. Of beter gezegd, Luc vindt de publiciteitsblokken ertussen storend.

   Ik kijk ook enkel de laatste 20 kilometer of zo.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén