Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De limiet

Wie zag ze nog niet, de klanten bij Colruyt die met overvolle platte karren aan de daarvoor voorziene kassa aanschoven? Iedereen wist wel dat dat dat mensen waren die dat voort verkochten. Zo dom waren we nu ook niet. En waarom niet? Als er niemand hinder van ondervond?

Het was dan ook even opkijken toen ik las dat ze bij Colruyt een limiet gingen zetten op een achttal producten.

Wij gaan daar nu niet het toegelaten aantal gaan kopen. Wat moet een mens met tien kilo suiker? Wat doet een mens met tien kilo zout?

Maar, gelukkig maar, kunnen de zij die dat wel willen dat nog wel reserveren. Gewoon een kwestie dat de rekken niet leeg raken.

Zoals gezegd, gelukkig maar … je zou zomaar eens op een avond laat zonder zout komen te zitten en rap naar de nachtwinkel willen voor zout op je pakske frieten.

____________________
1 Het Nieuwsblad

Previous

We waren de pist’ in

Next

De opbouw

22 Comments

 1. Je moet er niet aan denken, geen zout op je nachtelijke frietje. Daarom verlaat ik België nooit zonder een vracht zout van Colruyt En bloem natuurlijk! Toch begrijp ik deze handel niet zo goed. Waarom zou je duurder zout kopen bij een handelaar, die er immers aan moet verdienen, en niet het goedkope zout gewoon rechtstreeks van Colruyt zelf? De laatste keer dat in Groningen de boel op de bon ging was tijdens corona – wcpapier vooral. Het zegt misschien iets over een volk dat wanneer de zaak echt kritiek wordt men als eerste wcpapier veilig stelt. 🙂

  • ms

   We zien ze wel meer bij Colruyt, van die platte karren barstensvol geladen maar meestal is dat met drank.

   Maar dat iemand bewust een hele voorraad zout, of suiker zou opkopen snap ik niet. Diepvriesfrieten zitten er ook bij. Dat moet toch wat kosten om te bewaren?

 2. 10 kg zout is interessant als het vriest om je grote oprit mee te strooien. Dat lijkt me nu echter niet aan de orde. Blijkbaar zijn er nog veel mensen die pekelen, de oude bewaarmethode. Ik zou het anders ook niet weten…

  • ms

   Vroeger strooiden ze zout op slakken, maar dat zie je tegenwoordig niet meer. Pekelen, ja. Vroeger had men wel meer een pekelvat. Maar ik vind het wel goed van Colruyt, je zal maar eens net een kilo zout nodig hebben. Ik vind zo een verpakking van een kilo al redelijk groot voor wat wij dat nodig hebben. En ik eet dan wél zout.

 3. Laat ze maar doen. Veel zout gebruiken we hier toch niet.

  • ms

   Wij ook niet. Luc kookt en daarna doe ik nog wat zout bij op mijn eten. Dan kom je met zo een kilo wel heel lang toe.

 4. Ik snap er niks van. Waarom zou iemand aan ‘zaakske’ willen doen voor een product dat amper 29 cent kost? Enfin, van mij mogen ze. Ik doe geen boodschappen bij Colruyt.

  • ms

   Natuurlijk gaan die mensen bij Colruyt. Die zijn goedkoper dan bvb. Delhaize. Ik vind nachtwinkels wel handig als je ’s avonds ineens zin krijgt in een pak chips of zo. Maar zout?

   Ik vind het wel kunnen dat Colruyt ingrijpt als ze gewoon het vak leegkopen.

 5. Rare handel maar het bestaat blijkbaar. Is de Colruyt zoveel goedkoper dan andere winkels?

  • ms

   Colruyt heeft altijd een laagste prijs garantie. Dat betekent ook dat bij een actie van een concurrent Colruyt de prijzen verlaagt voor dat bepaalde product. Dat kan dus ook inhouden dat de ene Colruyt andere prijzen heeft dan de andere,

   Andere handelaars, zoals nachtwinkels, spelen daar dan op in. Ze kunnen goedkoop inkopen en in hun winkel duurder verkopen. Voor drank en snacks snap ik dat. Het kan gebeuren dat je zo ’s avonds een klein hongertje of onverwachte gasten krijgt en dan is zo een nachtwinkel soms wel een ideale oplossing

   Maar zout? Suiker? Bloem? Diepvriesfrieten? Dat begrijp ik ook niet goed. Al vind ik de oplossing van Colruyt wel elegant. Die mensen kunnen nog steeds aankopen doen, mits reservatie.

   Dat deden wij ook wel al een paar keer. Maar dan niet om verder te verkopen. Als men bij Colruyt een product verkoopt dat jij wil hebben, maar niet in je lokale Colruyt-vestiging kan je die bestellen, maar dan moet je wel een hele verpakking afnemen.

   Colruyt hanteert de goedkoopste prijzen maar je mag geen appels met peren vergelijken. Zoals nu hebben wij volkorenwraps bij Aldi gekocht, ze zijn goedkoper dan die van Colruyt, maar het is wel een ander merk. Voor zover …

   • Op die manier dus.
    Goedkoop hoeft niet altijd slechter te zijn. Wij winkelden graag bij de Aldi, je leert gauw genoeg wat je wel en niet moet nemen.

    • ms

     Precies. Er zijn een paar dingen die wij sowieso bij Aldi halen. Van bij Lidl en Carrefour trouwens ook. Maar de hoofdbrok komt hier van bij Colruyt.

     Die wraps zijn er trouwens niet altijd bij Aldi.

 6. ….al jaren zoutloos en toch tevree. Die hebberigheid hoeft voor mij totaal niet. Minimalistisch leven gezond en tevree. Fijne dag houdoe robert

  • ms

   Mooi voor mensen die door het leven gaan zonder zout. Maar met al hun gedoe rond te veel zout vergeten ze hen die zout nodig hebben. Mij o.a. Men moet niet altijd veralgemenen. Niet alles is goed voor ieder, niet alles is slecht voor ieder.

   Het is geen hebberigheid in dit geval, het is een vorm van handel drijven en daar is niks mis mee en zoals gezegd is het zeer elegant opgelost.

 7. elsjeveth

  Hoe noemen we dat hier ??? Hamsteren…wie weet hebben ze veel slakken in en rond het huis en willen ze daar graag zout opleggen.

  • ms

   Het is niet echt hamsteren. Het is aankopen in het groot om het zelf in hun eigen winkel te verkopen.

   Over die slakken las ik eens dat het dierenmishandeling was. Je ziet het eigenlijk niet meer terwijl dat vroeger toch schering en inslag was. Mooi om zien was het niet.

   • elsjeveth

    Op elke slak zout leggen bedoelde ik meer cynisch. Zoals het spreekwoord
    Een aantal jaren geleden was er een soortgelijke situatie met babyvoeding van Nutricia . Dat moest toen aan banden gelegd worden. Men kocht massaal in en verkocht voor woekerprijzen in China. Daar was het gerucht verspreid dat Chinese babyvoeding was vergiftigd. Het is een gekke wereld

 8. bij Colruyt aankopen

  om ze dan verder zelf te verkopen

  begrijpelijk dat Colruyt dit wil voorkomen

  • ms

   Ze willen de lege rekken vermijden zodat andere klanten nog wat vinden. Ze kunnen wél reserveren maar op welke manier dat in zijn werk gaat, vermeldt het artikel niet.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén