Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De koers is gedaan

Ziezo! We zijn uitgetourd. Alle renners en rensters zijn binnen, de prijzen verdeeld. Even geen koers meer.

Even? Heel even dan toch. Even is dus minder lang dan ik dacht. Het WK in Glasgow begint donderdag al en niet volgend weekend.

Niet dat de koers al mijn tijd heeft opgeslorpt, dat niet. Behalve de grote fruitkistenboekenkast -dat was het begin- zijn ondertussen alle andere boekenkasten ook herordend en herschikt en dat minstens tot ik vind dat ze beter anders zouden staan.

Ook heb ik de gastenkamer wat onder handen genomen nu de kleindochters niet zo vaak meer komen logeren. Al moet ik zeggen dat de kamer nu nog voller -lees: té vol- staat maar die twee bedden gaan er uit en worden vervangen door opvouwexemplaren.

Nu ja, deze week zullen we wel eens andere dingen gaan doen, het wordt er efkes tijd voor. Er staan een paar musea al een poos op mij te roepen en nog het één en ander om naar uit te kijken.

En het WK? We pikken er wel uit wat we we willen zien, maar het zal niet alles zijn.

Previous

Zomerse ironie

Next

Levensecht gedroomd

15 Comments

 1. Ach zo, dan ben ik hier ook verlost van de koers op tv. Ik volg het niet echt, maar mijn echtgenoot was het hele weekend aan het kijken, mede met het slechtere weer.

  • ms

   Ik kijk daar wel graag naar, maar niet met hele ritten. Deze keer zat ik er wel voor, met de TV-connector uit en de hoor-app op gedempt.

   Bij dat rustige gemurmel, mijn boek en telefoon bij de hand, een half oog op die TV, vond ik het best aangenaam.

   En ja, ik kijk uit naar het WK, maar ik ga niet naar alles kijken.

 2. Geen idee of ik het WK zal volgen. Na de toer heb ik zo een beetje gezien voor dit jaar.

 3. Doe jij aan WK-voorspellingen? Ik denk dat we bij dezelfde namen zullen uitkomen … Evenepoel, Van Aert, Van der Poel / Vollering, Kopecky … winnaars uit de Lage Landen. Ik ben benieuwd.

  • ms

   Neen, ik doe niet aan voorspellingen en ik heb er zelfs een hekel aan als journalisten dat doen. Er is pas een winnaar als hij over de meet is en er is een spreekwoord over een beer en zijn vel.

   Bovendien ken ik het parcours in Glasgow niet en volgens wat ik er van hoorde zou er zelfs -mogelijk eventueel- een massasprint kunnen inzitten. En wat dan?

 4. elsjeveth

  We vielen even in een zwart gat en overwogen het Draai van de Kaai Criterium bij te wonen, de matadoren op de fiets van dichtbij aan te moedigen.
  Maar, watjes als we zijn geworden, uren in de regen staan hebben we er niet (meer) voor over.

  • ms

   Wij gingen ooit én keer naar een criterium, maar het is niet echt koers.

   Draai van de Kaai Criterium is wel een mooie naam, maar ik zou er ook niet voor in de regen gaan staan.

 5. Alles goed verlopen ondanks dat ik er niet bij was. 😉 Nu zijn er de criteria nog maar dat is niet hetzelfde.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén