Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Meer dan één facet

Jaren geleden was ik welpenleidster. Nooit ofte nooit heb ik eigenaardig opgekeken omdat één van de medeleidsters een huis huurde samen met een ander meisje. Nooit ofte nooit heb ik geweten dat er gefluisterd werd. Wij accepteerden dat, zomaar.

Zo was het ook met de broer van de klasgenote die met de hele klas bevriend was, maar geen liefje had. Wij accepteerden dat, ook zomaar.

Het was toen niet zoals het moest zijn, maar het gefluister heb ik pas weten beginnen toen een vader van drie meisjes ineens zijn gezin in de steek liet en er vandoor ging met een man. Die kindjes, ocharm, stonden ineens verweesd te kijken naar al die heimelijke blikken.

Ik begrijp het eigenlijk niet goed meer. Ik begrijp dus niet als je scoutsleider bent, waarom de hele goegemeente moet weten met wie je het doet of wil doen. Vroeger was er een verregaande discretie, nu een te sterke belichting van slechts één facet van je zijn. Bron: VRT NWS.

Dat je nu blijkbaar als eerste kennisgeving moet aangeven waar je seksuele interesses liggen, het gaat me eigenlijk wat ver. Net of je enkel geaccepteerd kan worden nadat je te pas en te onpas je private leven te grabbel gooit.

Ik was een welpenleidster en mijn liefdesleven was van mij alleen. En daar ben ik trots op.

Previous

Werelderfgoed

Next

Hallo meneer!

8 Comments

 1. Over andermans liefdesleven heeft men het graag en kletst er men vaak op los. En maar veroordelen… Het is er inderdaad niet beter op geworden… inderdaad, laat ieder zijn en hou de rest voor jezelf.

 2. Tja, wat heb ik er mee te maken op wie en hoe iemand verliefd is ….
  Discrete groet,

 3. Erg, die bemoeizuchtige nieuwsgierigheid.
  Zou het te maken hebben met het feit dat er nu meer bekend wordt over foute mensen die verkeerde dingen met kinderen doen? Deze vuilakken maken het moeilijk voor anderen.

  • ms

   Ik denk het niet, want ook dat bestond vroeger.

   Ik denk dat het eerder te maken heeft met een overreactie. Vroeger werd er over gezwegen en nu het kan en mag dat er over gesproken wordt, nu MOET men er over praten.

 4. ms

  Het uit de kast komen “mag” al niet meer, het moét, anders doet een ander het wel.

  Tsss …

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: