Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Problemen bij het parkeren

Parkeermeters … sedert enkele jaren een nagel aan onze -lees: Lucs- doodkist. Eerst was er ergernis omdat ze geen muntjes meer accepteerden, daarna kwam het besef dat briefkesgeld ook niet meer ging, tot hij de dingen ging verwensen omdat ze geen kaarten accepteerden.

Hij loste dat telkens reusachtig goed op. Hij kwam terug naar de auto en zei: “Het lukt me niet, doe jij dat eens, als je wil”. Tja, wat doe je dan als je geen boete wil.

Door de perikelen met de wisselende parkeermeters in Antwerpen had ik er eigenlijk ook wel een beetje genoeg van, maar -zo gaat dat nu eenmaal bij mij- ik vergat.

Een poos geleden stonden we in Brussel, Molenbeek om precies te zijn, Luc met een gezicht als een onweerswolk omdat dat ding enz … etc …

Ik liep er naartoe, zond de sms en stuurde ’s avonds de gevraagde “Q”. In Antwerpen liep het vorige zaterdag ook wel vlotjes en -raar maar waar- je kan nu ook zo betalen in Tienen, bij de tandarts, waar je vroeger gratis kon staan.

Ik heb de app gedownload. Als ik goed kan rekenen is 0,25€ goedkoper voor een transactie dan vier keer 0,15€ voor een sms en worden de kosten via de creditcard vereffend in plaats van bij de telefoonrekening gerekend te worden.

Ik zette de app ook op Lucs telefoon, je weet maar nooit dat ik er eens niet bij ben. “Zet mijn telefoonnummer maar bij op jouw account” zei hij.

Nu moet hij enkel nog testen of dat dat op die manier met zijn telefoon ook werkt.

Previous

Nog een jaartje Flickr

Next

Een e-reader

10 Comments

 1. Wat een gedoe, je zou er kresie van worden. Goed dat jij er bent, hoe zou Luc het oplossen als hij alleen was? ☻

  Die perikelen heb ik niet meer.
  De laatste keer was een jaar of vijf geleden en kon ik nog betalen met muntgeld in een kaartjesautomaat maar dat was in kleinere nplaatsen. In de steden zal het wel anders zijn geweest.

 2. elsje

  Ik maak sinds twee jaar gebruik van de Parkmobile app. Het bevalt me prima, geen gedoe met muntjes, kaarten etc. Geen gemekker en gezoek naar de parkeerbetaalpaal en ik kan zelfs in Hulst met Parkmobile betalen.

  • ms

   De paal heb je wel nog nodig. Je moet namelijk die code ingeven samen met je nummerplaat.

   Maar het is inderdaad veel handiger dan het vroegere gedoe.

 3. Zoveel verschillende systemen, het is voor velen niet gemakkelijk. Mijn echtgenoot wordt er ook hoorndol van… Ik ook, maar ik kan me op digitaal gebied iets beter beredderen.

  • ms

   Je moet gewoon de richtlijnen volgen. De eerste keer dat ik er een probleem mee had kwam gewoon door het feit dat ik onze nummerplaat nog niet van buiten kende, de tweede keer door de vernieuwing van de parkeerpalen in Antwerpen.

   Luc zal die app dus ook niet gebruiken als ik er bij ben, die toetskes zijn namelijk nog altijd zo klein.

 4. Geen idee of ik het met die app zou beredderen. Ik moet het nog eens proberen, maar zit er niet op te wachten.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén