Ooit lang geleden woonde klein mske in een heel groot huis met een reuze keuken/woonplaats (volgens de indrukken van een, nog geen, vierjarige) waar toen de Leuvense stoof stond. Hoe en waar mske aan de ballon was geraakt weet ze niet meer, maar het was een ballon die zelf opsteeg en dus met een lang touwtje tegen het plafond hing.

Toen het ding zijn lading begon te verliezen en lager kwam hangen begon mske die terug naar boven te boksen, maar die zakte onmiddellijk. Bij één van zijn afdalingen was die zo stom om op die Leuvense stoof te landen.

Die steekvlam ging van de stoof tot tegen het plafond. Broer, in zijn kakstoel, heeft een sirene opgezet die gans Antwerpen alarmeerde.

Nooit ofte nooit heeft mske nog een ballon willen hebben, nooit ofte nooit heeft ze die dingen nog kunnen zien.

pske van mske:

    Voor al diegenen die nóg jonger zijn dan ik: in die tijd werden ballons nog gevuld met gas in plaats van met helium.