Het zijn maar vertellers

Toen mske school liep en boeken moest lezen waren dat voornamelijk boeken van de toen gekende schrijvers zoals Ernest Claes, Stijn Streuvels, …
 
Toen een “latere” generatie eens een boek moest lezen voor school en het boek er één moest zijn uit een opgegeven lijstje, stond er geen enkele Vlaamse schrijver bij. Toen mske daar een opmerking over maakte en de namen Ernest Claes, Stijn Streuvels en nog enkele liet vallen, kreeg ze het zéér verrassend antwoord: “Oh neen, díe mogen we zéker niet lezen want dat zijn géén schrijvers, enkel mààr vertellers!
 
De nieuwe trend waarbij je academie moet doen om schilder te worden, letteren moet studeren om schrijver te zijn is zo absurd als maar mogelijk is, want uiteindelijk kan een “schrijver” in die betekenis van het woord dus iemand zijn die “niks” te vertellen heeft maar dat in de juiste stijl kan doen.

Een gedachte over “Het zijn maar vertellers

Wat denkte daarvan?