Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Het zijn maar vertellers

Toen mske school liep en boeken moest lezen waren dat voornamelijk boeken van de toen gekende schrijvers zoals Ernest Claes, Stijn Streuvels, …
 
Toen een “latere” generatie eens een boek moest lezen voor school en het boek er één moest zijn uit een opgegeven lijstje, stond er geen enkele Vlaamse schrijver bij. Toen mske daar een opmerking over maakte en de namen Ernest Claes, Stijn Streuvels en nog enkele liet vallen, kreeg ze het zéér verrassend antwoord: “Oh neen, díe mogen we zéker niet lezen want dat zijn geen schrijvers, enkel maar vertellers!
 
De nieuwe trend waarbij je academie moet doen om schilder te worden, letteren moet studeren om schrijver te zijn is zo absurd als maar mogelijk is, want uiteindelijk kan een schrijver in die betekenis van het woord dus iemand zijn die niks te vertellen heeft maar dat in de juiste stijl kan doen.

Previous

De diepvriezer moet leeg!

Next

Voor jou

1 Comment

  1. 18-08-2003, 16:59:38
    blog
    wat zou je moeten studeren om blogger te worden?

    Robbedoeske

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: