Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Zonder lezen de kast in?

Ik moet stoppen met boeken kopen. Momenteel ben ik met zoveel bezig dat het lezen er wat bij inschiet terwijl de stapel boeken toch wel gestaag aangroeit.

Er zijn meer en meer schrijvers die ik goed vind, ik vind meer en meer boeken van hen, er zijn meer en meer schrijvers die ik eens wil lezen, ook van hen vind ik meer en meer boeken. “Lees toch eerst ene vooraleer je er een tweede van koopt” denk ik. “Wie zegt dat ik ze dan nog vind” reageer ik wat gepikeerd.

De stapel boeken die ik nog moet lezen reikt vanaf de grond al tot kniehoogte, ik zou me niet moeten bukken moest ik ze naast mijn benen zetten. Ze? Ja! Inderdaad. Ze zijn met twee (stapels), ik heb tenslotte twee knieën ook.

“Ik moet stoppen met boeken kopen” denk ik terwijl ik de volgende interessante of toffe vondst uit het rek haal en in mijn mandje deponeer.

Previous

De bandenwissel

Next

In Antwerpen gepasseerd

17 Comments

 1. Zo gaat dat. Je bent lezer(es) of je bent het niet. Maar je moet er nou ook weer niet in verdrinken. Straks zie je door de stapels de woorden niet meer. En dat zou zonde zijn.

 2. Hier ligt het ook vol boeken. Subiet wordt het huis te klein hierdoor. Mijn vrouw is nu eenmaal een groot lezer en e-reader hebben we nog niet.

  • ms

   Een e-reader heb ik niet. En je kan misschien we 2dehandsboeken kopen voor zo’n ding maar ik zag er nog geen in de Kringwinkel.

 3. Hier ook een boekenfan, toen we onze keuken aanbouwden, is de ruimte van de oude keuken ‘boekenhoek’ geworden er staan twee hoge kasten en drie lagere kasten. Daar kunnen best veel boeken in en ik heb nog wat ruimte over, dus ik hoef nog niet te stoppen met boeken kopen 🙂 Nu ben ik iemand die haar boeken nog regelmatig herlees , behalve de detective boekjes, die lees ik maar eens want anders weet je al wie de misdadiger is die de moord pleegde. Ik koop tegenwoordig ook geen detectives meer, die las ik vroeger in de trein als ik naar mijn ouderlijk huis reisde.

  • ms

   Wij hebben “de vijfde slaapkamer”, groot genoeg voor een bed en een nachtkastje. Oorspronkelijk was dat de opslagruimte voor valiezen en dergelijke. Daarna boekenkamer.

   Maar daar staan de boeken voor de boekenmarkt. Ik heb nog ruimte genoeg voor de boeken die ik wil houden, maar daar gaan ze pas in als ze gelezen zijn en daar wringt het nu wat.

 4. Ik heb ook nog heel veel op de plank en op de e-reader staan. Ik lees echter wel gestaag door. Iedere avond en nacht lig ik te lezen in bed. De boeken die we teveel hadden hebben we ooit tweedehands verkocht, maar daar heb je dan wel héél veel verlies op.

  • ms

   Eigenlijk wil ik liefst de boeken die ik graag las houden. Dat zou nog altijd kunnen.

   Maar ik lees momenteel weinig. ’s Avonds kijken we TV of een film en gedurende de dag zijn we nogal vaak op stap.

   Ik lees door wanneer Luc zegt dat hij een voetbalmatch wil zien of een sport-praat-programma. Dat is niet dagelijks, ook niet wekelijks. Dus zijn het hier en daar eens een paar gestolen bladzijdes.

   Dat wil eigenlijk wel zeggen dat ik me niet écht verlies in een boek, anders zou ik het niet terzijde leggen.

 5. Jammer van de stapels, zo groeien ze tot drie, daarna tot vier stuks. Spaar je ze op voor je oude dag?
  Ik herken het maar het zijn er nu minder. Deels omdat ik niet meer zo gauw een boek koop en deels omdat ik veel tijd heb. Die oude dag. 😉

  • ms

   Neen, ik neem ze ter hand, denk aan iets dat ik nog moest doen, doe dat eerst, denk weer aan iets anders en zo gaat het maar door. Eerder een soort onrust precies.

 6. Je gedachten even afremmen, als dat eens zou kunnen. 😉

 7. Inmiddels heb ik daar ook een flinke stapel van . Voor ooit…

 8. elsjeveth

  De bibliotheek voor mij de oplossing. Zoveel te lezen zonder een stapel boeken om je heen te verzamelen.

  • ms

   De bibliotheek van Landen kan niet op tegen een bibliotheek in een grote stad. Toen we hier pas woonden ging ik er maar na verloop van tijd kon ik er mijn gading niet meer vinden. Maar het probleem is dat ik te weinig lees.

   Nu zit ik “zogezegd” te lezen terwijl Luc TV kijkt. Ik zal dat maar gaan doen … 😂😂

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén