Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Rare snijboon mv.

Door dat snuisteren op zolder, waarbij we nog enkele vergeten dozen vonden, met ondermeer een snijbonensnijder, hadden we een paar nieuwe oude rommeldingen mee naar de rommelmarkt.

De tent verkochten we (nog) niet, alle andere niet verloren, maar toch terug gevonden spullen wel, met uitzondering van de snijbonensnijder.

En dat met de steriliseerperiode in het vooruitzicht!

Previous

Op stap op vrijdag

Next

Kilometers kijken

10 Comments

 1. Bonen steriliseren, waar is de tijd! Ik vond ze eigenlijk nooit lekker.

  • ms

   Je wende er aan, denk ik.

   Mijn moeder steriliseerde de hele kelder vol. Daarmee konden we wel de hele winter door.Sommige dingen -ze steriliseerde ook rabarbercompot- kregen een raar kleurtje en zagen er echt niet smakelijk meer uit.

   Ik had ooit ook een steriliseerketel. Ze kon niet zo goed hebben dat ik haar levensstijl niet overnam. Een groot deel bokalen staan hier nog. Weggooien? Maar wie doet er nog wat mee?

   • Ik weet niet wie er nog wat mee doet. Op tweedehands zetten?

    • ms

     We hebben vroeger boeken op tweedehands gezet, maar dat ging moeilijker toen we de evenementen deden. Als er een reactie komt moet je onmiddellijk antwoorden.

     Het verzenden is ook een kostelijk grapje en het hier laten ophalen zie ik niet echt zitten alhoewel er wel een paar dingen zijn die ik niet meeneem naar de rommelmarkt omdat ze breekbaar zijn.

 2. Ha, ik gebruik hem nog steeds voor af en toe een maaltje. Lekkerrrr.

  • ms

   Luc snijdt ze met de hand, we zijn toch maar met twee. Voordien kocht ik ze diepgevroren, dan waren ze al gesneden.

   Ik herinner me nog de ellende om dat ding af te wassen. Al zou ik het nu eens met de vaatwasser kunnen proberen.

 3. elsjeveth

  Nostalgie! Moeder zette het apparaat op tafel, theedoek geklemd tussen tafel en apparaat. Zij draaide wij mochten de bonen aanleveren.

  • ms

   Bij ons was het omgekeerd, wij draaien en zij de bonen er in stoppen omdat ze vreesde dat onze vingers er gingen tussen draaien.

 4. Ik heb zo’n bonensnijder al van sinds ik getrouwd ben (41 jaar) en ik gebruik hem regelmatig. Ik vind het een super handig ding.

  • ms

   Ik heb hem zeer weinig gebruikt. En ik weet ook niet hoe hij in een doos op zolder verzeild is geraakt. Ik ga ervan uit dat dat gebeurde bij de afhandeling van de scheiding en de verhuis naar hier.

   Maar ik heb hem nooit gemist.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: