Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Wat met de tent?

Zo af en toe, meestal als we het over de rommelmarkt hadden, kwam de tent ter sprake. Die lag hier op zolder. Indertijd was die aangekocht en ze was juist geteld één keer gebruikt, door mijn dochter.

Een zo goed als nieuwe, oude, tent boven op zolder. Ik had al geopperd om ze op de rommelmarkt te verkopen. Maar als ik begon over opstellen om te zien of ze wel nog intact was, had Luc pijn aan zijn goesting .

Luc had al voorgesteld om een tentje te kopen voor als we een uitstap naar de Ardennen zouden doen, waarop ik dan steeds de bungalowtent in herinnering bracht, maar ach ja, die pijn aan zijn goesting.

Vorige week zei ik: “we nemen ze meer naar Zoneke, daar is meer plaats om ze op te stellen”. Het werd zo warm dat ikzelf afzag van dat plan.

Gisteren heb ik de tent afgehaald en ik begon de hoezen af te stoffen. De nieuwsgierigheid won het van de pijn aan de goesting. We hebben ze recht gekregen.

Eigenaardig is wel dat ik dacht dat ze donkerblauw was. Ze is beige met een paar grijze stukken er in. Ook bizar vond ik het dat ik dacht dat er slaapkamertjes in waren. Het was enkel een buitenzeil.

“Jamaar” zei Luc “op zolder ligt er nog zo een witte zak ook”. Juist! Maar toen had ik alle zolderstof al weggedoucht. En ik ging niet terug stof eten op zolder. Ik had wel erge pijn aan mijn goesting.

Dat zal voor ergens in de komende week zijn. Want het is nu wel het ideale tijdstip voor tenten op de rommelmarkt.

Previous

Koning in bed

Next

Van een opdracht gesproken

13 Comments

 1. Pijn aan de goesting… prachtig!
  Veel succes met de tentenverkoop!

  • ms

   We zijn nog niet helemaal zeker of we ze gaan verkopen.

   Ik ben voorstander van een hotelletje als we ergens één nacht willen overnachten, maar Luc opteerde al voor een iglotent, zo eentje die je met één floep open hebt.

   Gisteren zei ik dat we, als we echt zouden overwegen om voor uitstappen met een overnachting, een tent mee te nemen, we beter een kleine bungalowtent zouden nemen. Deze is voor vier personen met een voorziening voor een keukentje.

   Waarop Luc dan weer antwoordde dat we dan toch veel plaats zouden hebben.

   De vraag is dan: kan je met wat deze tent opbrengt, een andere (kleinere) aanschaffen?

   • Helaas ben ik daar niet zo van op de hoogte. In een tent slapen vond ik vroeger heel leuk. Nu nog misschien, maar toen ik rond de veertig was kreeg ik altijd zoveel pijn in mijn gewrichten ’s nachts in een tent. Dat kan ik nog hebben als het te koud of te vochtig is in de omgeving.

    • ms

     Ik heb eigenlijk iets tegen: “in de tent kruipen”, al is dat algemeen geweten wat er bedoeld wordt. In een iglo is dat nu precies wat je letterlijk doet. Je moet er in kruipen.

     Een bungalow duurt te lang om op te stellen.

     Ik kan niet zeggen of ik nu last heb of niet. Het is (denk ik) twintig jaar geleden dat ik nog in een iglo sliep (in putteke winter, in de Pyreneeën).

     We zijn er dus lang nog niet uit.

  • Ik wou net hetzelfde antwoorden! Leuke uitspraak!

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén