Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Een beetje plaats voor ruimte

En ineens heb ik er genoeg van! Ik kijk rond en denk: “de woonplaats is een opslagplaats, het vroegere bureau is een berging en de gang staat vol”. Neem daar dan ook nog het kamerke bij, dat is ook een mooiere naam dan opslagplaats.

Het lijkt wel of we tijdens de jaren dat we de evenementen deden ons hele huis hebben laten verzanden, dat we er blind voor waren omdat we de tijd dat we thuis waren anders besteedden dan nu.

De wandelgidsen en -boeken had ik hier in de living gezet, dat vond ik handig. Ze stonden dan wel netjes gerangschikt maar ze droegen toch bij aan het te vol gevoel dat ik sedert geruime tijd hierbinnen krijg.

We hebben wel al enkele spullen van het overvolle, dat in de loop der jaren hierbinnen verzameld was, op de rommelmarkt verkocht. Er gaan er nog volgen.

Sedert ik stopte als zelfstandige -ondertussen al twee jaar geleden- werd de voormalige bureauruimte niet leeg gemaakt. Alles is er nog aanwezig in afwachting dat het naar de rommelmarkt kan.

Het kamerke is eigenlijk voorzien voor het opbergen van valiezen en/of andere dingen die dan niet dagelijks maar toch wel regelmatig nodig zijn. Maar daar staat nu nog een oude salontafel, een groot ijzeren boekenrek, een schappenkastje, een klein houten boekenrekje, de oude foto-albums en een hoop zeemzoete boeken die ik ooit kreeg -blijkbaar worden die ook wel verstrooiingslectuur genoemd- en die het waarschijnlijk op de rommelmarkt ook niet zullen doen.

Achteraan in de gang staan alle dozen voor de rommelmarkt, ook in afwachting. Die moeten namelijk naar het kot, maar de deur naar de berg moet vernieuwd worden. Die kan niet goed dicht en al zeker niet op slot.

En zeggen dat onze grote zolder zo goed als leeg staat. Maar alles daar gaan neerpoten vind ik ook maar niks. We willen af van al die spullen.

Weg ermee!

Previous

Weer van dat

Next

Check & Clean

14 Comments

 1. Dat ontspullen zouden we eigenlijk veel meer moeten doen. Goed idee voor regendagen. ?

  • ms

   De living is al opgelucht. Al verschuift dat ook het probleem een beetje. Er zijn dingen die elders moeten komen, er zijn dingen waar ik nog belang aan hecht en er zijn dingen die weg mogen, maar de voorraad voor de rommelmarkt is al behoorlijk groot.

   Nu nog het bureau ombouwen tot eetplaats.

 2. Jaaaa, alles wegdoen en veel ruimte verkrijgen, daar krijg je af en toe zomaar zin in. Dat is opluchtend maar oppassen dat jeniet teveel weggooit

  • ms

   Daarom dat ik de twijfelgevallen nog apart houd. Ik denk dat ik die wel eens op zolder zou kunnen zetten.

   Spullen voor de rommelmarkt zet ik niet op zolder. Ik heb geen zin om die dozen constant van boven te halen en terug te gaan zetten.

 3. Dat is hier niet anders. Vooral mijn man is een ‘bijhouder’. Alles verdwijnt in de kelder. Die is helemaal van hem, daar kom ik niet (ik zou er ook mijn nek breken). Maar sinds ik op pensioen ben, heeft hij ook al mijn bureau ingepalmd. En van de week zag ik ook in de kleine slaapkamer al dingen die daar niet horen. Dan roep ik hem toch even streng tot de orde. Hij mag van mij bijhouden wat hij wil, maar dan wel op zijn domein!

 4. Derde poging… met mijn reactie…
  Na het ontspullen voel je je echt beter. Ik toch.

 5. Oef, gelukt dit keer!

 6. Zij

  Daar zou ik ook heel erg dringend een keer aan moeten beginnen. De zolder, het ‘rommel’kamertje boven én de garage. De typische plekken waar alles naar verhuisd, dat niet direct nodig is.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén