Tabula Rasa

“Ik heb de eerste aflevering van Tabula Rasa opgenomen” zei Luc. Hij vroeg of ik zin had om ernaar te kijken maar hij voegde er onmiddellijk aan toe dat het een Vlaamse serie was. Hij weet goed dat ik niet zo fan ben van Vlaamse series, uitzonderingen daargelaten. Ik heb wel telkens een eerste aflevering of een gedeelte ervan gezien alvorens er de brui aan te geven.

We keken dus, zomaar in het midden van de dag, want de verslaggever van Het Nieuwsblad had er een beetje een schrik van gepakt. En dat hebben we niet nodig zo voor het slapengaan.

Awel, wij vonden het goed, wij vonden het veelbelovend al denk ik dat Luc iets minder lovend is dan ik. En niet kunnen slapen? Zoveel engs heb ik niet gezien. We zullen moeten afwachten wat het vervolg brengt.

Het wordt stilaan een beetje ingewikkeld. Ik ben drie series tegelijkertijd aan het volgen: La Forêt, Les Témoins en nu Tabula Rasa. Ik moet opletten dat ik ze niet dooreen ga haspelen.

18 gedachten over “Tabula Rasa

  • Wel, dat is wel logisch dat het om persoonlijke smaak gaat.

   Zelfs bij het lezen genieten psychologische thrillers mijn voorkeur. Ik hou er namelijk van dat ik een beetje mee naar de oplossing kan zoeken.

   • Ik lees eigenlijk ook uitsluitend psychologische thrillers, maar de ene thriller is de andere niet. Dat is hetzelfde met films/series. En woord is anders dan beeld!

    • Een mens verandert zelf ook. Van de schrijver, die ik vijftien jaar geleden het van het vond, lees ik nu geen boeken meer. Hij kan me niet meer boeien.

     Bij Tabula Rasa hoop ik alleen maar dat Benoit er niet achter zit, want anders was het raadsel veel te simpel.

 1. Series zijn soms mooi maar je moet er geduld voor hebben.
  Ik volgde liever Heel Holland bakt, heerlijk om jezelf te herkennen bij geknoei met ingrediënten ☺

  • “Bake off Vlaanderen” is net gedaan (volgens Luc), wij hebben niet gekeken.

   Veel vroeger -toen de kinderen nog thuis woonden- bakte ik veel, maar toen was ik zo mager als een lat. Nu niet meer.

   Het probleem met deze series is dat je wél een week moet wachten: van La Forêt geven ze twee afleveringen ineens, waarvan we de tweede de volgende dag bekijken en dan moeten we een week wachten; van Les Témoins geven ze twee dagen na elkaar een aflevering en dan moeten we een week wachten; Tabula Rasa is één aflevering per week.

   Geduld heb ik altijd te veel gehad, zodoende is het nu op. Maar voor een goeie serie heb ik het nog wel. Nog even afwachten met Tabula Rasa. Er zijn acht afleveringen en we hebben pas de eerste gezien.

  • Bij de meeste Vlaamse series haak ik af na -of tijdens- de eerste aflevering. Nu ben ik benieuwd naar het vervolg;

   Er zijn er nog die ik bekeek, zoals Salamander, maar nu ze het heruitzenden, hoef ik het niet meer te zien.

 2. Deze week volledig opgegaan in het lezen van een thriller van Jo Claes. Ben ik dol op. Volgende week dan maar de opgenomen series bekijken. Zo zijn de avonden weer rap gevuld.

Wat denkte daarvan?