Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Plezant zijn moet niet plat

Ik zei het wel al meer: ik ben saai.

Dat ik ook denk een gebrek te hebben aan lachspieren, zal ik nu ook maar eens uit de doeken doen.

Ik zal nooit luidop lachen, maar dat ligt niet aan de spieren maar aan mijn opvoeding. Zie je, ik mocht thuis niet lachen. Mijn moeder kwam dan altijd uit de hoek met één van haar wijsheden, in dit geval: “de ene keer te zot en de andere keer te bot”. Waarop het lachen mij direct verging en zij zei: “zie je wel”.

Afin, ik kan wel glimlachen, al is dat niet simpel met mijn ↓mondhoeken↓. En dat heeft dan weer niets te zien met mijn stuurs kijken, want dat doe ik pas als ik erg geconcentreerd ben.

Meestal lach ik dus vanbinnen.

Ik krijg dan ook de kriebels als ik lees dat deze of gene film of dit of dat feuilleton grappig genoemd wordt. Ik probeer het wel, maar na een poos gaat dat soort humor me vervelen. Het is ofwel voorspelbaar ofwel plat! En dan heb ik het niet over de nog pas aangehaalde kinderhumor.

Heb ik dan nooit plezier? Jawel hoor! Dagelijks. Maar dan over andere dingen dan wat vele mensen onder humor verstaan.

Previous

De nieuweling

Next

In de kalk gebeten

18 Comments

 1. Van platvloers of te cynisch hou ik ook niet. Daartussenin lach ik wel. Vooral met de humor van de zonen. ?

 2. Mijn mondhoeken doen ook ⬇ en daarom lijkt het alsof ik altijd lelijk kijk. Toch maar plastische chirurgie overwegen? ?

  • ms

   Onlangs heeft iemand me nog plastische chirurgie aangeraden maar dan voor iets anders. Even dacht ik … Maar ik ben gezond en fit, waarom zou ik dan aan mij laten sleutelen, enkel en alleen voor het oog van de mensen … of voor de spiegel.

 3. elsjeveth

  Irritant positief en te luid lachend. Het ongenadige oordeel van mijn twee jongens. Ga er vanuit dat ze me eigenlijk ook niet anders zouden willen zien. 🙂

 4. Dat zei men tegen mij ook vaak, als kind. ‘Kijk niet zo kwaad’. Maar dat was ik niet en had er ook geen reden toe, wel meestal in gedachten. Daarnaast mocht ik graag lachen..
  Niet om alles. Gordon bijvoorbeeld vind ik om te huilen. 🙁

 5. Wat wreed van uw moeder. Wat is er nu mooier dan een blij kind… Ik vind trouwens dat jij heel veel humor hebt.

  • ms

   Dank je.

   Ik heb soms de indruk dat ik soms een plaatje zou moeten ophouden: “om te lachen” omdat anders iedereen dat au sérieux neemt, waarschijnlijk omwille van dat stuurse kijken.

 6. Ik hou van absurde humor genre Monthy pyton en Allo Allo.
  Voor mij geen platvloerse commedianten die tegenwoordig in de mode zijn.
  De zogenaamde stand up comediants.

  • ms

   Monty Python heb ik twee maal geprobeerd, het kan me niet bekoren. Van Allo Allo heb ik -geloof ik- alle episodes gezien, in een tijd van lang geleden. Maar ik weet niet of ik er nu nog naar zou kijken.

   Stand up comedians zijn ook aan mij niet besteed.

   Vroeger kon ik om Geert Hoste lachen, nu ook niet meer.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d