20 gedachten over “De tirette rond Tienen

   • En eerlijk, dat zie je hier in Nederland minder. Men is véél hoffelijker in het verkeer. Zulk gedrag wordt hier niet zomaar aanvaard, je wordt er direct op aangesproken. En terecht.

    • Ik heb niet echt ervaring met ritsen in Nederland. Ik vind dat het bij ons eigenlijk nogal meevalt, maar in Tienen kan je beter rechtdoor en dan de eerste rechts nemen, dan kom je ook op de rotonde uit en heb je voorrang op de dwarskoppen.

     Het is echt wel een belachelijk zicht, al die auto’s op één rijtje terwijl dat linker rijvak leeg blijft.

     Waarom? Ingebakken?

    • En eigenlijk denk ik nu aan enkele situaties waarbij een Nederlander in Nederland echt wel erg onhoffelijk ging doen bij het zien van onze Belgische nummerplaat.

     Maar dat is dan weer iets anders.

     🤔

     • Daar heb je ook gelijk in. Het eerste jaar dat ik in NL woonde reed ik nog met mijn Belgische nummerplaat en dat liet men mij goed voelen in het verkeer op een niet al te positieve manier. Omgekeerd ervaar ik nu vaak smalende opmerkingen in België… onlangs nog raakte ik niet in 1 keer in een parkeerplaats en hoor ik de voorbijganger zeggen ‘stommen Hollander.’
      Altijd wat, ik trek er mij niks van aan.

  • Ik weet het niet, maar het valt op. Ritsen valt over het algemeen mee, maar daar rijden ze allemaal op één rijtje richting rondpunt.

   Waarschijnlijk zijn er nog wel locaties waar het niet zo goed doordringt dat het verplicht is.

 1. ritsen? Wat is dat in godsnaam vragen ze zich hier af! Het valt NIET mee, nergens! Ikke en de rest kan stikke. Sorry, maar ik erger mij er ook altijd aan, vooral als je veel in Nederland, Duitsland, Zwitserland rondgereden hebt. En diegenen die wel weten wat het is blijven ook mooi mee aanschuiven, ah ja, anders geraken ze er niet meer tussen zonder wringen en boze blikken :-(

  • Misschien moeten wij eens wat meer rondrijden. We waren deze week in Gent, we komen af en toe in Antwerpen, Hasselt … en ze ritsen. Maar de ring rond Tienen .

   Luc wringt dan wél, al is hij geen wringer op welk ander gebied dan ook.

 2. Niet allen de ring rond Tienen :-/
  Ik maakte het nog niet zo lang geleden mee, dat ik iemand liet invoegen en die achter mij begon te toeteren en met z’n lichten te flitsen.

 3. het a-sociaal gedrag van sommige automobilisten is tenenkrommend. dan vraag ik me af zouden ze thuis ook zo onbeschoft met elkaar omgaan?

Wat denkte daarvan?