Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Een vingerpuzzel

Op een zeker ogenblik had mske genoeg van goud. Ze vond het niet meer bij haar passen. Sindsdien draagt ze enkel nog zilveren juwelen. Toen ik het over die ring met die grote steen had, had mske net besloten dat ze nog een nieuwe ring bij wou voor haar rechter hand, om het evenwicht met die grote steen te herstellen.

Die vrijdag liep ze dan in Antwerpen tandpijn te hebben en zodoende sloeg ze de aankoop van parfum maar over, dat zou ze later wel doen, maar die zilveren ring, daar wou ze toch naar gaan kijken. Ze zag er ene. Ene die ze echt wel mooi vond. Maar toen zei de verkoopster dat het een puzzelring was.

mskes enthousiasme bekoelde onmiddellijk. Want stel je voor dat die ring uiteenvalt. Een ring is een ring en een puzzel is een ander ding. De verkoopster stelde voor dat mske dan maar het koordje rond de ring zou laten.

Allee nu! Wat is dat nu voor een zicht? Een ring met een draadje er rond omdat hij niet uiteen zou vallen.

mske heeft gepast: de ring natuurlijk ook maar ook zoals ze bij het kaarten zeggen: “ik pas”. En toen stond haar hoofd er ook niet meer naar. Dus die ring, die moet nog komen.

Previous

Het verloren verhaal

Next

Textiel verven

6 Comments

  1. Bestaan die nog? was al een tijdje geleden dat ik die nog zag! Ik heb ook liever zilver..heb alleen nog m’n gouden ringetje dat ik van m’n oma kreeg toen ik 13 werd..die draag ik tot ie van m’n vinger valt hehe..maar m’n kettinkje en onze vriendschapsringen zijn zilver en ik heb nóg een zilveren ringetje..feitelijk lijkt dat ook wel een beetje op een knoop, maar het is geen puzzel!

  2. een puzzel ring? nog nooit van gehoord , en zeker niet gezien

  3. ja ze bestaan dus nog, ik heb er ook nog ergens eentje
    en als die uit elkaar valt is het echt niet moeilijk om ‘m weer in elkaar te draaien hoor, touwtje: nergens voor nodig!

  4. ms

    Wel die vrouw had wel een A4 formaat met de uitleg om hem ineen te krijgen, maar echt eenvoudig zag het er niet uit.

  5. zit logisch in elkaar, daar heb je geen A4-tje voor nodig

  6. Ik heb nog nooit van deze ring gehoord en vind hem heel apart. Voor mij zou het geen probleem zijn een ring nooit meer af te doen. De ringen die ik draag krijg ik moeilijk af omdat ik dikke knokken heb. Je hebt een mooie aanschaf gedaan. Veel plezier ermee!

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén