Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Het vreed accident

“Doe eens open” zei Ella en wees op een oranje geschilderde eierdoos die dicht gehouden was met een lintje maar ook met een kletskoord.

Binnenin zat wat groen gesnipperd papier, een geverfd plastic containerke van de kinderchocolade, een katteke en een geschilderd uitgeblazen ei en een geschilderde half, al dan niet uitgeblazen, eierschelp.

“Zelf gemaakt” zei Ella fier. Ze zette de doos op tafel en ging buitenspelen.

Slow, die de tafel wou dekken, sloeg het tafelkleed terug dat prompt in één roetsj die tafel afgleed en de oranje geverfde doos met zich meenam. “Nu zijn Ella’s eieren kapot!” schrok Slow en foeterde op het tafellaken.

“Er is iets ergs gebeurd” zei mske daarna tegen Ella “maar je mag niet wenen hé” en mske vertelde van het eieraccident. Ella slikte eens en zei dat het niets was. “Weet je wat?” zei mske “tijdens de vakantie zullen we andere eitjes schilderen”.

Gisteren heeft mske eieren staan uitblazen, al heeft ze een beteke hard op dat vierde genepen.  Het ging ineens wat plat, maar nu zie je dat zo niet op ’t eerste zicht.  De eierschalen zijn ook niet meer wat ze geweest zijn, zjust blaadjes papier. 

Eieren schilderen kan eventueel ook buiten maar aangezien ze ook van een kans op regen spreken zijn ze nu toch op alle mogelijke scenario’s voorzien.

Previous

Den eletriek, ’t water en de gaas

Next

EndandaEndandaEndanda

4 Comments

 1. Veel courage met het beschilderen! Ik zou er een paar beschilderde gaan kopen. Die eieren zouden het hier niet overleven,hahaha,met die dunne eierschaaltjes tegenwoordig.

 2. Dat uitgeblazeneieren schilderen hebben wij in school ook gedaan. Zelf heb ik dan op mijn beurt ook weer (vele)jaren eieren moeten uitblazen voor mijn kinderen, wat dat schilderen ging de volgende generatie verder.En dus nu ook nog.
  Blijven blazen oma,een omlet is ook niet slecht

 3. onbegrijpelijke

  Hey,

  wat is een kletskoord

  onbegrijpelijke

 4. ms

  @liliwens : ik ook. Het verwonderde mij dan ook dat Slow nooit met het fenomeen van eieren uitblazen te maken had gekregen.

  @ onbegrijpelijke : zo van die witte waar die vezelkes uitsteken en die je handen verbrandt als je er aan trekt. Meestal gebruikt om ouwe gazetten samen te binden.

  Ik zal de juiste benaming daarvan eens moeten opzoeken, want die ken ik niet. Ik dacht eigenlijk dat ze ook “vlaskoord” werd genoemd, maar op de fotookes daarvan op internet zijn die te afgewerkt.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d