Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Hartenjagen

Het is nog niet zo lang aan de gang, zo anderhalve week ongeveer maar sedertdien was het wel alle dagen van dat. mske maakte ruzie en dat doet mske normaal niet. Maar nu wel. “Valsspelers” zei ze. Dat zei ze tegen Johan en Annelies en Wouter, maar telkens probeerde ze opnieuw.

mske is nu niet bepaald de strafste in kaartspelen maar ooit deed ze het wel graag. Maar nu, die Johan, die Annelies en die Wouter die spelen zo snel … “Je krijgt de kans niet om te zien wat weg is” zei mske. mske vindt het ook raar dat die nooit over hun slag moeten denken, lap lap lap en daar liggen ze. “Weet je” zei ze tegen Slow “dat spelleke zit vals ineen, die zijn niet met drie, dat is er ene die doet alsof hij met drie is en zodoende kent die mijn kaarten.

Maar vandaag ging het goed, echt goed en die drie hielden zich gedeisd en mske kwam aan de leiding en het werd spannend want ze stond eerste en het moest ver de laatste ronde gaan zijn en toen ging het fout, die drie doerakken stoempten haar alle kaarten in haar pollen -op het scherm dan toch- en mske foeterde.

Maar wat blijkt? mske heeft toch gewonnen want ze had ze allemaal, zowel de harten als de schuppe dam. “Ik had daar nochtans geen goei kaarten voor” zei ze verrast. Het toppunt van al, die drie hadden weer zo snel gespeeld dat mske zelfs niet gezien had dat ze die schuppe vrouw geraapt had, want zelfs rapen kan ze niet meer zelf.

Misschien dat ze morgen nog een robberke speelt met die drie, als ze nu koekskes en een zjat koffie derbij haalt, dan kunnen ze bij het kaarten nog eens een parolleke doen.

Previous

Bergen en bergen en massa’s

Next

Hoe komt ne mens op zowiet?

4 Comments

 1. ik ben geen kaarter maar ventje daarentegen,die speelt dat alle dagen….
  grtjs…

 2. TITEL: de citadel theorie
  neet, neet ridder is het hem hier niet ‘afgetrapt’, laten we praktisch van een zware verwaarlozing spreken.
  koenie kiplekker, die beterschap beloofd, groet.

 3. ik word altijd zo zenuwachtig van kaarten ! Maar ik wil best geloven dat het leuk is om te winnen !

 4. ms

  Ha die Ridder !

  We hadden al gedacht dat de ridder op kruistocht vertrokken was wegens de algemene stilte uit zijn contreien. We zijn blij nog een blijk van leven te ontvangen al zijn reacties geen verplichting natuurlijk.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: