Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Ah! Ik weet het!

Nu moet je mij toch eens zeggen over wat ik kan vertellen op een dag zoals vandaag. De trein heeft Slow en mske niet naar het station gelokt, ze zijn thuis gebleven. Er is eerstens nog teveel werk en tweedens was Slow gisteren niet zo in zijn talloor waardoor ze maar besloten dat ze ’t niet moesten gaan zoeken ook niet.

Maar wat zet ik dan op het blog? Sinterklaas en Pieterbaas zijn ’t land uit en dus niet meer actueel. Ze zijn hier nog niet echt in de kerstsfeer al staat de boom wel al, maar eigenlijk is ’t voor Kerstmis nog te vroeg. Dat komt nog.  Zowel Kerstmis zelf als een vertelselke erover.

Ik kan zeggen dat de manier waarop Annelies Rutten “De “Allerslimste Mens ter Wereld” verloor zo echt iets is dat mske ook zou durven kunnen. Ik zou zeggen dat het typisch iets voor mske zou zijn ware het niet dat Annelies Rutten dat dus ook kan wat maakt dat het al niet typisch mske meer is. Maar, misschien weten sommigen niet eens hoe Annelies Rutten “De Allerslimste Mens ter Wereld” verloor en als we zeggen dat ze zich niet genoeg liet zakken, wordt een onwetend mens daar niks wijzer van.

Nu zou ik kunnen zeggen dat ik, aangezien ik niet weet wat schrijven maar ga zeggen dat ik niet weet wat vertellen, maar dat is belachelijk, zeg nu zelf! Er moet toch iets zijn dat de moeite waard is om hier te vermelden voor het nugeslacht en het nageslacht.

Aha! Daar was de cavalerie en die schoot me ter hulp! Net na de ochtendboterham hoorde mske mannenstemmen voor ons raam.  Ze gluurde tussen de nog gesloten gordijnen door en zag de ladder tegen de gevel staan.   Doordat  de dakgoot bij de lichte dooi van donderdag weer was beginnen lekken, had mske stante pede de dakdekker opgebeld.

De dakgoot is hersteld.

Previous

Piet en Klaas en de chocolademannekes

Next

Gaan we werken of ons amuseren?

10 Comments

 1. bea

  bedankt voor je bezoekje, veel lezing hier

 2. Ja dat kan gebeuren hé dat je niet weet waaraan te beginnen terwijl er toch zoveel is om te vertellen en meestal terwijl je aan het schrijven bent over …niets, komt er wel iets te binnen schieten.Hier was het letterlijk de dooiende goot die lekte en nu is hersteld.Daar had je toch méér kunnen over vertellen,vind ik ,bijvoorbeeld of het de moeite was om die hersteller te begluren,hahaha

 3. ms

  Eigenlijk wou ik vanmorgen wat anders vertellen maar toen kwam de dakdekker en dat was heet van de naald natuurlijk.

  Hij is iemand waar je kan op betrouwen, een man van zijn woord. Maar de moeite om hem te begluren ? Neen, dat denk ik niet. Ik ben trouwens al niet zo gluurderig.

  Ook al niet omdat ik dan op zolder door ’t zoldervenster zou moeten gaan hangen. Echt onopvallend zou dat niet geweest zijn.

  Mogelijk zou de stielman die er bij was meer in de smaak vallen. Dat was echt wel een mooie jongen maar wat hij vertelde was niet zo mooi.

  Hij zei dat hij rond had moeten rijden om bij het werk aan te komen en vertelde over een brand en over een compleet afgezette stationsbuurt, al van aan de GB, zei hij. Hij vertelde over twee MUG’s en over meerdere brandweerwagens.

  Die brandweerwagens had ik in de verte gehoord bij ’t opstaan, maar als ik het woord MUG hoor dan lopen de rillingen over mijn rug.

 4. Is een kroonlijst een dakgoot? Ik vroeg het me al af! Maar hij is hersteld dus…pak van je hart zeker?
  Ben wat kort van stof want kei-moe, maarr…wilde toch eventjes zeggen dat het wel een soort van blinde vlek was van mij, die bagagerekken in de trein…heb er vandaag meerdere soorten gezien en alleen in de eerste ( hartstikke nieuwe!) trein waren ze ontoereikend voor grote koffers…in alle andere treinen waren ze heel erg okee! De jeugd is gewoon te lui dus om hun tas er op te leggen..!

 5. ms

  Een dakgoot is een dakgoot. De kroonlijst is een versiering, die je aan de meeste huizen niet mee ziet. Wij hebben er nog eentje. Als de dakgoot lekt, lekt de kroonlijst natuurlijk mee want die is bij ons gewoon in hout.

  Wat de treinen betreft hebben die nieuwe, meestal de dubbeldekkers, kleinere baggagerekken maar die hebben dan weer ruime plaatsen onder de zetels. En onderaan in die dubbeldekkers zijn de rekken geloof ik groter, maar dat zou ik eens goed moeten bekijken, want daar zitten wij meestal niet.

  Het is trouwens als je ze nodig hebt dat je er op let (of als er op de blogs over gebabbeld wordt). Zo heb ik pas in het begin van de koudere periode gemerkt dat in de dubbeldekkers boven geen hanghaak is voor je jas terwijl dat beneden wel is.

 6. Een versiering die je aan de meeste huizen niet mee ziet..?? Waartoe dient die versiering dan?

  Dat laatste is zéker waar…sinds ik schreef over die auto’s met die oogjes als achterlichten zie ik niet anders meer…als ik wel eens van iemand hoor, dat ze een bepaald merk en type auto hebben, zie ik die ook doorlopend…typisch toch zulke dingen.
  Maar die rekken…daar post ik nog wel eens over van de week hoor…heb er zéker 10 foto’s van…zonde om niet te gebruiken hahahahahaa!

 7. ms

  Om mooi te zijn hé. Dat is zoals met die typische geveltjes. Die ogen ook mooi. Maar als die dingen nu kapot gaan is het niet vervangen van de kroonlijst het eerste dat men voorstelt om de kosten te drukken.

  Toen ons klein dak hersteld werd en dus ook de kroonlijst en de dakgoot werd nagezien, werd dat ook wel geopperd. Maar toen bleek dat er niets mis was met de kroonlijst en dat enkel de dakgoot slecht was. Dus is de kroonlijst gebleven. Gelukkig eigenlijk. We hebben al zo een streng uitziend huis.

  Natuurlijk moet je die foto’s gebruiken ! Dan moet ik er al geen meer nemen !

 8. Oooh wacht effe…’niet meeRRR ziet’ ??? Ik dacht dat je die sowieso niet zag! Aha…zo’n sierlijst voor aan de voorkant dus…nú weet ik pas wat een kroonlijst is ja…sorry, had iets heel anders in gedachten!

  Jawellllllll…jij moet er ook nog nemen…die boemeltreintjes die jij neemt, die zie ík dan weer nooit hè…alleen die IC naar Lille Flandres heb ik gezien in België!

 9. ms

  Stomme tikfout en nu kan ik ze niet meer verbeteren. Dus ja, ze verdwijnen meer en meer zodat je ze niet meer ziet.

  Wanneer wij nog op een boemel gaan rijden weet ik niet. De volgende gekende zijn in elk geval al IC’s.

  Ach ja, tijd genoeg hé. Als we nog eens naar Slow’s zus rijden zeker.

 10. Ach geeft niet…ik was alleen niet meer…euhmmm méé daardoor hahahahaa!

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén