Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De man die zijn eigen echo is

We gaan het nog eens over Michel Wuyts hebben. Of het de laatste keer zal zijn, dat kunnen we niet garanderen.

We weten wel dat er meerdere fans hem de sportjournalist bij uitstek vinden, maar waarom moet hij in ’s hemelsnaam alles twee keer zeggen, of toch zo goed als alles. Voorbeeld: “Balan vertrekt … Bà-làn-vèr-trèkt” met de nadruk op alle lettergrepen. Hij kan natuurlijk ook gezegd hebben: “Balan valt aan … Bà-làn-vàlt-ààn”. Zo woordelijk onthouden wij dat nu ook niet, het kan zelfs nog wat anders geweest zijn.

Verder is er nog het eeuwige herhalen van een naam: “Contador … Còn-tà-dòr … Contadòr!

Eergisteren bij de tijdrit werd het zelfs: “Contadorrrrrrrr”.

Helemaal ’t stiet krijgt mske als hij begint over hoeveel stuks er in de aanval gaan en dat ze met hun bek open rijden. Voor iemand die zich voordoet als een liefhebber van de koers vinden wij dat het van weinig respect getuigt tegenover de renners. Okee, okee, het woord “renners” is langer dan “stuks”, maar hij heeft toch dagelijks een halftime vol te kletsen, op een paar letterkes meer komt het dan toch ook niet aan.

Eerlijk is eerlijk, het moet geen sinecure zijn om zo vier uur te zwammen en het zal er ook niet velen gegeven zijn om dat te doen.

Het is dan ook goed dat hij er dagelijks een co-babbelaar bij krijgt en al vindt mske dat José De Cauwer dat niet slecht doet, ze vond ze het jaren geleden toch beter toen de co-commentatoren afwisselden. Want José De Cauwer begint ook al in herhaling te vallen met: “dat gaat pijn doen”.

Ooit was er een co-commentator die echt wel interessante dingen vertelde.  Jammer genoeg kan mske zich niet meer herinneren wie het was en googelen op “co-commentatoren VRT geeft niet het gewenste resultaat.

Ook eerlijkheidshalve dienen wij te zeggen dat Michel Wuyts heel anders overkwam toen hij bij Karl Vannieuwkerke aan de tafel zat, normaler en informatiever.

Informatie  … dat is toch wat je van een journalist mag verwachten en niet dat hij bijna een orgasme krijgt omdat een renner drie seconden sneller rijdt dan een andere. Allee, dat denkt mske er toch van.

Previous

Ongewenste medereiziger

Next

Waarom googelen als je kinderen hebt

1 Comment

  1. olive

    wellicht heeft hij zuid amerikaans bloed in de aderen… die kunnen er ook wat van

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: