Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Apocalyps

Wat ons enkele jaren geleden overkwam hebben ze bij Skynet blijkbaar nog eens in het groot over gedaan. Het is daar een waar slagveld.

Op zich zou je de veranderingen ook wel verbeteringen kunnen noemen ware het niet dat het weeral is gebeurd met een totaal disrespect voor hun oudste bloggers. Mensen die jaren aan hun blogs hebben gesleuteld zijn nu alles kwijt en kunnen herbeginnen. Net dat herbeginnen is er op een zeker ogenblik te veel aan.

Misschien heeft Skynet niks beters te doen, hun bloggers hebben dat wel. Voor die mensen is het over het algemeen een hobby. Niemand vindt het leuk om het rommeltje dat een ander maakte op te ruimen met het risico dat je binnen x-aantal tijd nog eens mag herbeginnen als ze weer één of andere verandering willen doorvoeren.

Bovendien moet je in deze tijd, waarin alles sneller en sneller moet gaan, meer klikken om ook maar wat te doen op die blogs. En dan te denken dat ze soms wel heel erg traag kunnen zijn.

Sedert twee jaar hebben we getracht om hun naam van dit blog te weren omdat het anders nogal op natrappen zou lijken, maar deze keer moet me toch wat van het hart.

Dat niemand er een punt van maakte indertijd toen ze mijn blog naar de vaantjes hielpen daar maken wij nu ook geen punt van.

Dat niemand er een punt van maakte dat meerdere bloggers na de voorlaatste veranderingen niet meer kon inloggen, verwondert ons niet. Ze hebben daar een algemene allergie aan wat zij senioren noemen. Net of ze het ooit zonder die senioren zo ver hadden kunnen schoppen.

Dat er geen haan kraait naar verwoeste fotoblogs, maar dat ze wel -als prioriteit- de stalker gaan helpen, begrijpen wij niet goed maar je kan zeggen dat dat bij hen wel in de lijn van de verwachtingen kon liggen.

Maar dat ze geen lijst meer hebben van de laatst bijgewerkte blogs, daar huiveren wij toch wat van.

Vóór de verandering kon je de 100 laatst bijgewerkte blogs in één keer zien, wat ook voor de bloggers in kwestie een goeie zaak was. Zo waren ze namelijk te vinden.

Nu staan er tien blogs op de thuispagina. Wil je de blogs volgen, kan je best de ganse dag op die pagina gaan rondhangen. En al denk ik dat ze zo een lijstpagina al op voorhand hadden kunnen klaarmaken, kan het nog altijd uitgelegd worden door het prille begin na de grote omschakeling. Ze kunnen ook niet alles ineens.

Maar er bestaat wel al een VIB-lijst (Very Important Bloggers). Bovendien staat die lijst op hun thuispagina onder een speciaal kopke “VIB-club”. Dàt vinden wij nu eens een slag in het gezicht van alle, niet door hen, gewaardeerde blogs. Smaak en goesting verschillen, maar dit is puur favoritisme.

Uiteindelijk heb ik geen klagen, integendeel. Ze hebben me een grote dienst bewezen. Want na de afronding van de verhuis naar mijn nieuwe blogstek hier moet ik nog het ouwe skynetblog leeghalen aangezien ik het niet volledig wil vernietigen. Dat leeghalen had ik voor de volgende winteravonden gepland, want het zou een enorm werk worden, zo om en bij de 7.500 berichtjes één voor één verwijderen. Dank zij de vernieuwingen echter, waarbij je alle posten kan aanvinken … jà? Alle posten aanvinken en één keer “verwijderen” drukken …

Ik ben een tevreden skynetblogger … als het werkt tenminste.

Previous

Trek eens een trekbeest

Next

Nog vernieuwingen

6 Comments

 1. Zij

  Wat ik denk heb jij net geschreven.
  Al opgevallen, dat het blog met zeven cijfers op de teller, op de 1ste plaats bij de ‘oude’ ranking helemaal geen hinder ondervonden heeft, alhoewel dit ook een eigen design is? Er staat zelfs geen reclamebanner meer boven dit blog.

 2. Ik weet niet wat ik moet denken van al die heisa over dat veranderen van skynet.Je staat er echt alleen voor en je moet overal zoeken om er te geraken.Echte uitleg geven ze niet en iedereen is ook geen informaticus.Dat is nu echt niet klantvriendelijk.Ik weet niet of er nu echt verbetering is.Bijvoorbeeld een lettertype intikken of een kleurtje voor de letters.Het gaat allemaal niet vlot.Zelfs de foto’s komen er belabberd op.Ik heb wel geen fotoblog en ben een amateur die mijn vertellingen met foto’s opvrolijk maar als ik zie hoe die op de blog verschijnen….en weten dat het mooie foto’s zijn.En dat inloggen is een ware ramp.Voordien zette ik dat favorieten en met één klik was ik er ,nu moet je telkens opnieuw intikken….Van die VIB wist ik niet eens af.Ik ga daar eens gaan kijken.
  Ik geef skynet nog het voordeel van een moeilijke start ,want 200 000 blogs overzetten is ook niet niks.

 3. ms

  Het probleem zit hem in het feit dat de oudere bloggers (en dan bedoel ik niet hun leeftijd maar hun blogtijd) al verschillende keren hun blog hebben moeten bijwerken en restaureren na zo een aanpassing van Skynet. Diegenen die dit voor de eerste keer meemaken vinden dan dat die anderen zeuren.

  Op zich zou deze aanpassing geen probleem zijn moesten de mensen niet telkens opnieuw en opnieuw en opnieuw hun vernielde werk moeten herstellen en niet weten wanneer de volgende komt. Want telkens als je bijna aan de nok komt, beeft de grond onder je voeten en kan je weer aan de fundering beginnen.

  Ik heb er twee jaar geleden de brui aangegeven. Noem het een soort voorgevoel na ook zo een mini-fiasco.

  Nu is Max weg. Ik weet dat er niet veel meer zullen weten wie Max is. Maar hij had meerdere blogs. Als je dan moet beginnen met die ganse hoop aanpassingen, dan zou je er wel het bijltje bij neergooien.

  En als je dan effectief ziet dat er zijn wiens blog ook geen standaard design heeft en die toch fit en fris en zonder kleerscheuren door die verhuizing komen zoals Zij terecht opmerkte dan zou je toch wel eens gaan steigeren.

  Max was geen VIB blogger bij Skynet al vind ik dat hij het meer verdiende dan diegenen die nu op die lijst staan.

  Wat ook ergerlijk is, is dat wanneer er een puinhoop gemaakt werd en nog niet iedereen die te boven is, de voorgetrokkenen al klaar staan om nieuwe veranderingen te eisen, net klein joeng !

  Nog zoiets zijn diegenen waar je het slijm tussen de regels kan lezen als ze op de reacties gaan zetten hoe zeer de anderen stom zijn of zeuren want bij hen gaat het toch goed. In plaats van hun kwebbel tussen hun pluimen te houden en blij te zijn. Of denken ze zichzelf intelligenter voor te doen door net te doen of diegenen die wél problemen hebben achterlijk zijn.

  Ja, het maakt me boos, heel erg boos zelfs. En ik kan nog meer aanhalen maar dan zou ik namen moeten noemen en daar begin ik niet aan. Ik heb al enkele blogoorlogen weten uitbarsten op al die zeven jaar dat ik blog (verdorie ik ben mijn blogverjaardag vergeten) en heb er mij altijd netjes weten buiten te houden. Dus ga ik nu zeker de lont niet in het kruitvat steken.

  Dit gezegd zijnde ga ik onze Sloef onder zijn vier poten geven omdat hij ook aan die blogverjaardag niet heeft gedacht. Tju toch !

 4. olive geeft het ook op. de inderdaad handige optie om het blog te laten exporteren in zijn geheel aangevraagd… (van al mijn blogs).

  en dan maar naar wordpress, gratis zonder reclame, en lang niet zo ingewikkeld. ik heb best wel html-kennis maar de hele structuur zit zo ingewikkeld in elkaar. raad het plaatje dat je moet hebben :-s
  beltstatcodes zijn niet meer in beeld te brengen enz.
  ik zag inderdaad dat max er ook de brui aangegeven heeft. is het tekenend dat als je op je blog staat en je gaat naar skynetblogs links bovenin, je de mededeling krijgt dat de pagina niet meer bestaat?

  maar genoeg genuild (om het maar eens op zijn nijmeegs te zeggen) ik kap er mee bij skynet!

 5. Han

  Vandaag wordt iedereen gedwongen niet te bloggen, je komt er gewoon niet meer in. Zie Facebook.

 6. ms

  Dan kan ik nog niet zien of die RSS feeds nu werken of niet. Die moesten ook compleet aangepast worden en tot nu toe is er nog geen enkele van de skynotblogs (bedankt Han voor de woordspeling) spontaan in die feedreader verschenen, al bleken ze wel nieuwe berichtjes te hebben.

  Dan vertrek je bij Skynet om er geen last meer van te hebben. Maar we zien het van de goeie kant !

  Wij zijn niet skynet en wij zijn blij
  Wij kunnen bloggen jochei jochei !

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén