Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Wordt gevolgd

Lang geleden, ik had de zaak al enkele jaren en ik had echt geen tijd, kwam ik tot de conclusie dat ik eigenlijk op een eiland had geleefd.

Want opeens, op een barbecue, hadden de clubleden het over twee meisjes die waren teruggevonden in een kelder.

Ik wist van niets. Natuurlijk had ik af en toe wel eens opsporingsberichten gezien, maar zonder er verder bij stil te staan.

Het trof me zo erg, ik die altijd de gazetten had uitgeplozen van begin tot einde, die altijd het nieuws had gevolgd, ik voelde me als was ik pas uit de jungle gekomen.

Dat zou me niet meer overkomen, ik las het nieuws toen maar achteruit om op te halen wat ik had gemist en vooruit om niet meer van toeten noch blazen te weten.

Weet je dat ik momenteel het nieuws liever niet meer zou willen volgen.

Previous

De programmatie

Next

Een jaar later

19 Comments

 1. Veel hoopvol nieuws zit er jammer genoeg niet tussen. ?

 2. Dat begrijp ik helemaal. Zo voel ik het ook. Toch ga ik vanavond kijken om 19 uur want er is nieuws op VRT één over mijn school!

  • ms

   Luc kijkt meestal wel, ik hoor wat er gezegd wordt, ik lees het wel in de krant. Maar vanavond ga ik er dan maar eens voor zitten.

   • Ik ook! Benieuwd… men vond brieven van Duitse soldaten van tijdens WOII. Toen ze moesten vluchten zijn ze op school achtergebleven en nooit verzonden…

   • Net bericht gekregen dat het dan toch niet wordt uitgezonden vanavond… teveel nieuws over de Brexit… Het zal voor een van de volgende dagen zijn…

    • ms

     Het gaat al de hele dag over de Brexit. Daar moet alles voor wijken.

    • ms

     Het is toch uitgegeven in het Laatavondnieuws.

     Dat bekeek Luc vanmorgen nog voor ik op was en heeft het dan maar op de laptop opgezocht en heeft het me -via mail- bezorgd.

     ?

     • Ja, klopt, ik kreeg het door van een blogster + we kregen de link van school. Toch bijzonder die brieven. Die oude school zit nog vol schatten. Er is al zoveel vernietigd wat veel waarde had… vooral mooie oude gebouwen. Vervangen door zielloze nieuwbouw…

      • ms

       Hartzeer krijg ik ervan.

       Maar dat ze zo lang kunnen blijven liggen … Hoog tijd dat alle grote zolders eens opgeruimd worden. Wie weet wat er nog allemaal verborgen zit.

 3. Kranten lees ik nog sporadisch.
  Maar de radio blijft uit en de tv is weg.

  Het nieuwe dat tot mij doordringt maakt mij niet gelukkig.

  Vooral slecht, vervelend nieuws komt voorbij …

  Vredelievende groet,

 4. elsje

  In het weekend pluis ik de krant uit. En weet je ik word er echt niet vrolijk van. Dit weekend in de NRC een prachtig stuk van een oorspronkelijk uit Syrië afkomstige journalist. Dat lezende bedacht ik me, wat vreselijk het lijkt wel of we weer leven in de tijd van de holocaust. Heeft niemand iets geleerd.
  Het nieuws op TV brengt niets anders dan wat mensen willen horen…verdieping en verplaatsing in de medemens is er helaas niet of nauwelijks meer bij.
  Het stemt mij dieptriest.

 5. Er was ooit een weblog met goed nieuws, ik weet niet meer van wie.
  Maar ja, goed nieuws is niet sensationeel genoeg.
  Af en toe wil ik een nieuwspauze nemen maar na een paar dagen luister en kijk ik toch weer.

  • ms

   Ik blijf het bijhouden, het voelt wat belachelijk aan als je op een BBQ moet gaan kijken of de worstjes klaar zijn omdat je niet weet waar men het over heeft.

 6. Ik kijk geen nieuws en behalve de weekendeditie van de standaart lezen we geen kranten. Het weinige nieuws dat tot mij komt lees ik op de pagina van het Laatste nieuws. Altijd deprimerend om lezen.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: