Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Je zou er een dip van krijgen

Er was een tijd dat mske zoveel werk had dat ze zich pas op een zomerse dag op een barbecue realiseerde dat ze volledig van de wereld was. Want ja, er was belangrijk nieuws geweest en zij had daar niets van geweten.

“Zo kan het niet langer” dacht mske en ze besloot dat, wat er ook gebeurde, ze het nieuws zou volgen.

mske weet niet of ze dat besluit nog veel langer gaat volhouden. Het nieuws is geen nieuws, want nieuws dat een jaar aansleept, dat is oud vuil. Ander nieuws is dan weer sensatiezucht. En nog ander nieuws is gewoon deprimerend.

Waarom moet of wil een mens toch altijd op de hoogte zijn? Om mee te kunnen klappen? En dat voor iemand die vindt dat ze haar mening beter achter haar kiezen kan houden?

Previous

Van voor de regen

Next

En mske wilde thuis nog wat voortwerken

12 Comments

 1. nee, van het nieuws wordt je echt niet vrolijk, maarja we moeten toch weten wat er gaande is, en waarom? je kan nooit weten dat ze oorlog aankondigen hier of dat de kerncentrale lekt,…
  Of dat de prins nog eens naar een verboden land gaat met ons geld we moeten toch weten wat we allemaal kado doen hé

 2. Om een dip van te krijgen inderdaad! Enge jongens die een half winkelcentrum vol mensen neermaaien met een automatisch geweer…gruwelijk!
  Heb de laatste dagen veel tijd om de krant te lezen en het journaal op de tv te zien en het stemt me niet vrolijk hoor…maar zat tóch al een beetje in een dip.

 3. ms

  Dat ook en het repetitieve van zulke drama’s. Of ze te vermijden zijn is moeilijk te zeggen, maar er zijn toch tekenen aan de wand? Psychologisch verleden kan toch niet samengaan met wapenvergunning? En het aan spelletjes wijten? Komaan zeg. Die spelletjes zullen enkel in het hoofd van bepaalden zulke reacties teweegbrengen. Is het niet eerder na-apen van wat anderen voor hen deden? Is het dan niet beter het uit het nieuws te houden?

  Meer vragen dan één wijze kan beantwoorden. Maar zo één personage veroorzaakt wel meerdere drama’s.

  En zitten ze maar te leuteren over een prins die niet wil luisteren. Net of ze het er om doen om de mensen zand in de ogen te strooien zodat de aandacht van wat anders wordt afgeleid.

  Nieuw Belgisch spelleke, prinsjepesten. Houd zulke dingen binnenskamers hé zeg. Een crimineel mag je niet publiekelijk te schand maken, waarom anderen dan wel? Waarmee ik niet wil zeggen dat ze niet mogen vertellen dat die die ongeoorloofde reis gemaakt heeft. Maar al wat erna komt … daar heb ik geen boodschap aan.

  Groempf!

 4. Is bewezen…dat dat soort dingen anderen over het randje van de twijfel helpt en dat die het dan ook gaan doen. Maar er helemáál niet over berichten kan natuurlijk ook niet…tja…journalist is óók een vak zullen we maar zeggen zeker?

 5. ms

  Het moet als journalist niet gemakkelijk zijn, maar diegenen die er zich vanaf maken met alle berichten over Kate en William, … ik kan die twee hunne kop ondertussen ook al niet meer zien, al is ’t hun schuld niet.

 6. max

  Het nieuws is als VT4 steeds hetzelfde.

  Ik maak van het verleden nieuws, http://www.dambusters.be

  Beetje spammen mag wel hoop ik *trekt kop in kas*

 7. ms

  Max, gij moogt dat. Maar niet voort vertellen zé.

 8. max

  Mersiekes *bloost heel hard*

 9. Ik hou van het leven wat ik leef en daarbij hoort een scherpe blik op alles om me heen, daar hoort veelnieuws bij!

 10. bea

  Ik luister eerst naar de hoofdpunten en als ik daar iets hoor wat ik wil weten blijf ik kijken.

 11. Nieuws mag en moet er zijn ,het is alleen de inhoud en de wijze waarop het gegeven wordt dat op den duur ergerlijk wordt.
  Ik doe zoals Bea luisteren naar de hoofdpunten ,al die uitleg hoeft voor mij niet .Ze beginnen al vòòr het nieuws te vertellen wat er gaat komen ,dan begint het nieuws met een klein overzicht ,dan uitgebreid nieuws en om af te sluiten nog eens een overzicht wat er verteld is geweest!!!Denken die nieuwslezers dat er allemaal trage geesten zitten te kijken en te luisteren ?

 12. Gettie

  Mijn gazet, de internetkranten en lekker overslaan wat geen “belang” heeft voor mij, af en toe eens terzake of panorama en dan weet ik ook genoeg om niet wereldvreemd over te komen (grijns)
  Het journaal op de t.v. kijk en luister ik al lang niet meer, tenzij er iets bijzonders gebeurt, ja enig voyeurisme is mij ook niet vreemd hoor haha.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén