Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Verschrikkelijk kreitelijk

Weet je waar wij de hippentrip van krijgen? Dat we onze berichtjes nalezen en nog nalezen en dat je soms pas na enkele uren of nog erger na een paar dagen, zelfs na een paar jaar, als ze in onze linker kolom opdoemen, de fout ziet staan.

Anderzijds hebben we beslist bewust fouten te maken. Jawel! Op een zeker ogenblik besloot ik om alle fouten die ik tegenkwam er uit te halen, dus ook de fout gezette gedachtestreepjes.

Dat deed ik, maar ik was daar niet zo blij mee. Het oogde niet, die kast (—) en halve kast(–), zoals ze dat plachten te noemen. Bovendien moest er een spatie vóór en een spatie nà de streep. En dat terwijl ze, omwille van het werken op pc de spaties voor de puntkomma en het dubbele punt hebben weggehaald.

“Geen baas op mijn blog behalve deze baas” dacht ik en heb alle kasten, al dan niet halve of volledige, er terug af gegooid. Geef mij dus maar een gewoon streepje.

Previous

Ella wordt al tien!

Next

Zoneke wordt al **!

2 Comments

  1. Eigen blog en eigen baas. Beter kun je het toch niet treffen? Soms wil ik ook mijn blog nalopen en fouten er uithalen, maar ik heb er gewoon geen tijd voor. Of eigenlijk vind ik andere dingen belangrijker

  2. Gettie

    Kemels moeten er niet in, maar je hoeft ook niet de Pulitzer prijs te ambiëren hé. Taalfouten vind ik irritant, dan gaat de essentie van de tekst verloren, maar spaties aan/voor/tussen/na…leestekens zal me een zorg wezen hoor. In de gewoon met de hand geschreven teksten vind ik ook geen spaties terug

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: