Door de laatste aflevering van Taggart, waar het over inwijkelingen ging, dacht mske ook aan iets over inwijkelingen.

De rand rond Brussel is onbetaalbaar geworden. Kinderen van de dorpelingen kunnen er praktisch niets meer kopen. Het is er te duur geworden door de nieuwelingen van allerlei organisaties, die in Brussel gevestigd zijn. Sommige van die gemeenten hebben een oplossing uitgewerkt, andere niet.

Zo was er dan ooit een opmerking, omdat men een stuk van de straat had ingepalmd om er een voetpad te maken rond het huis dat echt volledig aan de straat stond. Hij zei: “dat is allemaal de schuld van de inwijkelingen”. Maar wie waren dan diegenen die hun grond liever aan inwijkelingen verkochten? Toch diegenen die wisten dat die mensen meer betaalden voor een stuk grond dan de eigen bevolking?

En dan krijg je situaties van: “je mag mijn eigendom duur kopen, maar verder mag je je mond houden”.