Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Een huis met deuren

“Weet je wel hoe lang wij hier nu wonen?” dacht ik. Natuurlijk weet ik dat maar ik ben niet vies van een beetje tegen mezelf babbelen zo af en toe. Het is gewoon een kwestie om te zien of ik nog op hetzelfde spoor zit.

Na vijftien jaar en enkele maanden had ik namelijk ineens gedacht: “Die deuren hangen hier in de weg”, waarna bovenstaande vraag volgde.

Het was een beetje een eigenaardig gevoel, net of die deuren me bewust tegenhielden, maar eigenlijk was het mijn eigen schuld. Omdat ik geen twee keer heen en terug wou lopen had ik beide handen en armen vol en puilden mijn zakken uit.

Maar toen bedacht ik dat dit eigenlijk het eerste huis is dat ik het mijne/onze kan noemen waar de deuren in hangen. Bij de vorige hadden we een open ruimte. Maar om nu ineens na al die tijd hinder te ondervinden, dat deed raar. Mogelijk omdat ik vroeger meer doende was in het toenmalige bureau.

En natuurlijk kunnen de rechtgeaarde spoken des huizes het niet laten om net dan efkes acte de présence te geven met tegenpruttelende klinken en stugge deurbladen.

Foto genomen aan de Kringwinkel in Riemst.

Previous

Grap met nawerking

Next

De grote magazijnen

12 Comments

 1. Behalve de voor- en achterdeur staan de meeste deuren hier open. Dit om de katten hun gang te laten gaan. Of omdat we te lui zijn de deuren achter ons dicht te trekken. 🙂

  • ms

   Dat kunnen we niet zolang wede verwarming nodig hebben.

   We verwarmen met warmtepompen en dan komt de koude uit de gang naar binnen. Niet dat die écht koud is, maar toch niet zo warm als de woonplaatsen.

 2. Ik heb liever ook minder deuren, maar in een oud huis is dat moeilijk wegens teveel warmteverlies. Zeker dit weekend!

  • ms

   Wees daar maar zeker van.

   Het stoorde me niet echt, maar blijkbaar loop ik nu meer rond en viel het die ene keer enorm op. Maar ja, met je handen vol …

 3. elsje

  soms heel soms loop ik hier tegen de muren op, denkend dat het een deur is. met een man als fotograaf is het verschil tussen muur en deur vaak niet te onderscheiden. Spreekwoordelijk staat onze deur (sinds 8 jaar inderdaad ‘onze’ deur) altijd open voor goed en aangenaam volk

 4. Mooie foto.
  Ze zitten soms danig in de weg.
  Daarom hebben we tussen keuken en woonkamer geen deur meer, in de serre een schuifdeur en een andere deur dichtgespijkerd en behangen.
  Het liefst had ik overal schuifdeuren. Is helaas niet mogelijk of te prijzig.

  • ms

   We hebben een deur tussen de keuken en de eetplaats (vroeger buro) die zou kunnen blijven open staan.

   In de woonplaats hebben we er twee naar de gang waarvan er één niet gebruikt wordt en waarvan ik een boekenkast zou willen maken. Het is alleen vervelend dat je altijd blijft zien dat dat een deur is/was.

 5. De dichtgespijkerde deur is eerst behangen wat lelijke naden gaf.
  Later betimmerd met de rest van de muur.
  Je ziet er niets meer van.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: