Zoneke kon er anders ook wat van. Van ’t winkelen, bedoelen we dan.

Ooit zag hij een skivest naar zijn gedacht bij Mertens. Wie Mertens zo niet kent, zal er niet veel aan hebben als we uitleggen wie of wat dat is, zodoende … Feit is dat die in het midden van de stad zitten en dat mske altijd buiten de stad parkeert.

Te voet dus naar Mertens. Onderweg stapte Zoneke elke sportwinkel binnen. Je kon nooit weten dat bij deze of gene, dezelfde of een gelijkaardige vest niet goedkoper hing.

In de ene winkel was de vest te geel, in de andere niet geel genoeg. De vest was te kort. Of ze was te lang. Zo een rits in de kou, dat ging niet. Er zat geen zak op de juiste plaats. Er moest een plaats zijn om skipassen e.d. veilig op te bergen.

Uiteindelijk heeft hij zijn vest bij Mertens gekocht.

Winkelen met Zoneke dat is synoniem voor lang winkelplezier.