Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Het jaarlijkse bezoekje

Als je niet jaarlijks naar de tandarts gaat, al was het voor een controle, krijg je bij een eventuele behandeling minder terugbetaald.

Braaf toog ik elk jaar naar de tandarts en keerde tevreden en goedgekeurd huiswaarts. Dit jaar stelde ik het jaarlijks controlebezoek in juni uit, ik genoot nog na van onze vakantie in de Eifel en het werd oktober en ik stelde het nog maar uit, ik genoot nog na van onze vakantie in Bled.

En plots had ik een stukje tand in mijn hand. Op zich niks erg, het was achteraan en het deed geen pijn en het irriteerde mijn tong niet. “Aha” dacht mijn gebit “zit dat zo” en oordeelde het de hoogste tijd om er de volgende dag nog een lap op te geven. De vulling van mijn voorste tand viel er uit.

Gisteren is het -deels- opgelost zonder verdoving. Gelukkig ging ik niet in juni op controle. Nu is dat -voor dit jaar- ook ineens van de baan.

Nog twee afspraken te gaan. Gelukkig is mijn tandarts een beminnelijk man.

Previous

De Rettungsgasse

Next

Brrr …

12 Comments

 1. Niet leuk, maar gelukkig word je goed geholpen.

  • Het valt de laatste jaren nogal mee. Ik heb de indruk dat ik vroeger veel vaker naar de tandarts moest.

   Ik vraag me soms af of de vroegere tandartsen niet bewust oudere vullingen vervingen om aan de slag te blijven.

 2. Ik moet ook nog mijn jaarlijkse afspraak bij de tandarts regelen. Nooit leuk om daar naartoe te moeten.

  • Als het enkel voor controle is, vind ik het niet zo erg. Onze tandarts is punctueel, dus ben je er snel weer buiten zonder wachtkamertijdverlies.

   De spuiten vind ik het ergst.

 3. De oude amalgaam vullingen worden allemaal zo zoetjes aan vervangen door die nieuwe, witte vullingen. Die zijn denk ik harder en het kwik in het amalgaam schijnt te ‘dampen’ wat giftig is. Helaas heb ik er ook nog een paar in mijn mond.

 4. Mag niet klagen, ik heb voor de helft kunsttanden (boven), de rest blijft goed. Ik ga naar de contrôles en heb nooit brokken tussendoor. Afkloppen!

  • Ik heb altijd problemen met mijn tanden gehad, in die mate dat ik zelfs enkele melktanden heb moeten laten trekken.

   Mijn tanden werden geboren met de gaten er al in.

 5. Bedankt voor deze bekkentrekker reminder.Morgen direct een afspraak maken. En het uitvallen van een stuk vulling heb ik vlak voor de vakantie gehad, was ook pijnloos maar zo wilde ik niet op vakantie weg, stel dat het wel pijn ging doen. Mijn eigen tandarts was helaas zelf op vakantie, dus dat werd zijn vervanger. Pas afgestudeerde jonge vrouw, ze deed er lang over om het te fiksen . Groetjes!

Wat denkte daarvan?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: