Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Hoe doe je dat?

Toen ik het artikel las had ik me de bedenking al gemaakt, maar ach ja, ik vind het wel plezanter om over de dagelijkse dingen, die niet in de gazet komen te staan, te vertellen.

Ik hield het artikel dan maar bij voor een dag zonder inspiratie of voor een dag zonder goesting.

Wat was er gaande? Vanaf 1 oktober mocht het mondmasker op de meeste plaatsen af. Behalve in de wachtzaal van de dokter en bij de tandarts.

En al weet ik wel ongeveer wat ze bedoelen, ik dacht aan een tandartsstoel met mijn mondmasker op en hoe de tandarts dat zou oplossen.

We kunnen er eens om lachen, maar dat is het eigenlijk niet. Na twee jaar roepen mijn tanden om een tandarts en ik snauw hen toe: “Zwijgen! Jullie daar achter het mondmasker! Jullie tijd komt nog wel”.

Maar mezelf kennende ben ik daar nog niet zo zeker van. Ik, die zo pro-mondmasker ben, zou dan met mijn mond open onder een ander ademend persoon …

Zwijg! Of ik krijg er nog nachtmerries van.

Het Laatste Nieuws

Previous

Een jaar is zo voorbij

Next

Steeds vaker tekorten

15 Comments

 1. Je zou er nachtmerries van krijgen.😲😆

 2. Hoezo? De tandarts draagt zelf toch altijd al een mondmasker. En handschoenen. Ik ben afgelopen zomer twee keer geweest. Zonder problemen.

  • ms

   Juist ja. Maar stel dat er één iemand zou zijn die er wel problemen mee krijgt, zou ik dat zijn. Ik trek dat aan.

   En ik zal wel gaan als ik daar geen nachtmerries van krijg, ergens na de derde vaccinatie zie ik wel verder …

 3. Mijn man en twee van onze zonen zijn tandarts, er zijn voor zover bekend geen besmettingen ontstaan in tandartspraktijken, de hygiëne stond en staat enorm hoog in het vaandel. Daarbij is (in ieder geval in onze praktijk) iedereen volledig gevaccineerd. Ik zou zeggen: gaan, in het belang van je gezondheid!

 4. Mijn tandarts werkt met een drone. Hij zit zelf in een andere ruimte, zegt hij, al kan hij ook heel goed in een heel ander gebouw zijn! Ik heb hem al twee jaar niet meer gezien. Nee, grapje. Als ik in deze tijd de praktijkruimte binnen kom lijkt het net de lancering van een Apollo in de jaren 70, zulke pakken en helmen en maskers dragen tandarts en assistente. Er wordt zelfs afgeteld! Four, three, two, one… lift off! En dan begint de boor te janken… 🙂

 5. Ik ben onlangs naar de tandarts geweest. Het ging er heel hygiënisch aan toe en ik heb mij op geen enkel moment op mijn ongemak gevoeld. Ik denk nog steeds dat ik op het werk tussen al die kinderen (nu zonder mondmasker) veel meer risico loop.

  • ms

   Zij werkt in een WZC. Hij is op pensioen en vrijwilliger voor het vervoer van en naar het vaccinatiecentrum.

   Ze waren beiden bij de eerst gevaccineerden. Twee weken geleden beiden in quarantaine, erg ziek. Gelukkig geen hospitalisatie.

   Veilig? Eerder toeval, meeval of tegenval.

   Als ik er mij niet goed bij voel, gaat het gewoon niet door. Anti-vaxxers hebben vrije keuze … ik denk, ik ook. 😉

 6. elsjeveth

  Ondanks de jankende boor – trauma uit mijn jeugd – zou ik toch graag het adres van de tandarts van Peter ontvangen. Werken met een drone, de tandarts van de toekomst …

  • ms

   Wel ja, ik ook. Mijn tandarts was de laatste keer al wat dwarsig³. Er waren enkele zaken die hij afdeed als nonsens, onwaar en niet nodig.

   Eigenlijk is het een bijkomend probleem dat ik bij een andere wil gaan, maar ik zou niet weten bij dewelke.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén