Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Puree Parmentier

Puree Parmentier, “hachis Parmentier”, is een gerecht op basis van aardappelen en gehakt rundsvlees. Het gerecht dankt zijn naam aan de apotheker Parmentier die ervan overtuigd was dat het de schaarste op doeltreffende wijze kon overwinnen en hij liet het aan Louis XVI proeven.

Het gerecht is een familiale en traditionele schotel in talrijke landen. Het is ook een economisch gerecht, aangezien de vleesresten van gebraad of een stoofschotel er in kunnen verwerkt worden.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1kg aardappelen;
  • melk;
  • boter;
  • 400 gr. gehakt vlees;
  • 1 ui, grof gesneden (facultatief);
  • 1 teentje look (facultatief);
  • peper – zout – nootmuskaat.

 
Bereidingswijze

  • Doe de goed gekookte aardappelen door; maak de puree af met melk en boter;
  • Hak het vlees/stoof het ingeval van vers vlees (samen met de ui en de look);
  • Boter een ovenschotel in;
  • Beleg ze met de helft van de puree; daarboven het vleesgehakt; de rest van de puree komt daar bovenop;
  • Gratineer in de oven.

Previous

Betalen voor water, hoe stom!

Next

Ze zijn niet altijd warm, die zomers

1 Comment

  1. 31-07-2007, 21:24:06
    puree berlingo
    kweet niet ms of dat wel zo’n goed idee zou zijn, gehakt kippevlees, maar misschien is de helft varkensvlees, de helft rundsvlees wel een optie, wordt hier toch altijd gedaan (niet in de parmentier want die kenden we niet)…weet je ms, die puree parmentier, ik zou dat mogen en zelfs lekker vinden.
    koenie kiplekker,die den PP eens op de menu zal zetten, groet.
    http://ridder-van-de-lach.skynetblogs.be
    ridder

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén