Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Het was zaterdag verdorie nog aan toe …

Als wij gaan wandelen op warme dagen lopen we liever niet in de blakke zon, Luc kan daar helemaal niet tegen, maar verkiezen we een wandeling door een bos.

Zo gingen we vorige maandag terug naar het Hornebos –foto’s– dat was twee jaar geleden en we hadden er mooie herinneringen aan.

Gisteren deden we om dezelfde reden, de Schavaaiwandeling nog eens. Pas toen we het dorp inreden bedacht ik ineens dat het zaterdag was, dat krijg je nu eenmaal met die coronadagen, die lijken allemaal op elkaar.

Ik vreesde voor wandelaars in grote getale, maar de wandelaars stapten uit hun auto en de fietsers stapten van hun fiets en ze gingen zich allen op een terrasje installeren en keken mensjes – ons dus en ik voel me daar altijd ongemakkelijk bij, net of je gekeurd wordt.

Onderweg viel het mee, twee jonge deerntjes die wachtten tot wij uit het holle wegeltje waren, de dame op een bankje, de man die we inhaalden en de vier schuwe pubers die netjes achter elkaar gingen lopen, wat wij ook altijd doen bij tegenliggend wandelverkeer. Deze keer zei ik niet “goeiedag” wat ik ook altijd doe bij ontmoetingen, ik zei: “Haai”. Pubers begroet je niet met goeiedag, zelfs in mijn oren klinkt dat te stijf voor hun jeugdigheid.

Net toen ik tegen Luc had gezegd dat de mensen toch wel opletten kwamen de twee koppels mét kinderschare, al leek het eerder een kudde schapen die je op vakantie in de bergen voor de wielen kan krijgen, mensen die hun nakomelingschap verafgoden dus. Was ik nog in de bui van de dag ervoor geweest, ik had een opmerking gemaakt, vragend of ze even één kant van de weg wilden kiezen. Maar ach, het was een fijne dag en ik wou die -voor Luc en mezelf- ook niet vergallen omwille van de eventuele bitse opmerkingen die we als antwoord konden krijgen.

Gisteravond had ik geen zin om te schrijven, nu ben ik op zoek naar een bestemming voor vandaag, morgen geven ze blijkbaar al terug regen.

Previous

Hoebel de boebel

Next

Gaasbeek en Groenenberg

11 Comments

  1. Mooi in het bos en mooi dat je je goede humeur vasthield. Zo jammer om je plezier te laten vergallen. Netjes dat de anderen zich wisten te gedragen.
    Terrassen, een hoofdstuk apart. Ik zit er zelf graag maar niet met de rug naar de mensen gekeerd.
    Er langs lopen stoort me niet in een drukke stad, maar in eigen dorp doe ik het niet graag. Veel is hier niet te zien dus worden wij, inboorlingen, van onder tot boven bekeken. 😉

    • ms

      Als je in overweging neemt dat de meeste mensen wel rekening houden met anderen zijn die verwende nesten eerder uitzondering.

      Ik houd er niet van begaapt te worden, dan begint het te jeuken waar hun ogen branden.

      Terrasjes? Liever niet. Dat heeft niks te zien met het feit of ik het gezellig vind of niet want dat doe ik wel, maar ze schrijven wel in de gazet dat de ober je wel gezien heeft maar daarom niet onmiddellijk tijd heeft … Twintig minuten voor ze komen opnemen? Neen, bedankt.

      • Zolang wachten we niet, dan zijn we weg.
        Heb je de obers in Frankrijk wel eens meegemaakt, een deel van hen?☻

        • ms

          Ja. Het is precies in Frankrijk dat we eens 20 minuten gewacht hebben. We waren op wandel en hadden dorst en zin in iets anders dan het (lauwe) water uit de veldfles.

          We dronken dat water wel, want we zijn uiteindelijk drankloos opgestapt.

          Daarom kies ik meestal de terrasjes die niet zo druk zijn.

  2. Schitterende plaatjes. Wat een mooi bos! Helaas moeten we de corona-ergernissen erbij nemen. Dat is hier echt heel lastig. De mensen lopen constant te dicht. Ik ben gewoon bang. Gisteren vernomen dat mijn schoonzus uit Vlissingen besmet is met corona. Bah. Voorlopig totaal geen contact met de familie aldaar.

    • ms

      Ik ben blij dat ze hier de maatregelen nog wel naleven. Ze hebben dan wel geen masker op maar houden afstand, behalve natuurlijk … de uitzonderingen.

  3. Ik schrijf deze tips op. 🙂

    • ms

      Ik volg de jouwe.

      We gaan straks naar Gaasbeek, niet binnen, dat houden we voor een regendag, maar de (twee)Kastelenwandeling.

  4. Het lijkt of het hier deze namiddag nog zal beginnen regenen.
    Afstand houden is niet altijd makkelijk. Gelukkig houdt een meerderheid zich aan de regels.

    • ms

      Ondertussen zit de wandeling er op, zijn we terug thuis, is het nog volop zonnig met een helderblauwe lucht.

      Vannacht geven ze regen. Dat mag.

  5. elsje

    Wat een mooi bos. Dat heeft zeker bijgedragen tot je goede stemming. Een bende losgeslagen families heeft gelukkig geen roet in het eten gegooid. Terrasjes ik moet bekennen dat ik een terrasvlondervlinder ben. Vertoef er graag en maak me schuldig aan het (positieve) feedback geven aan de wandelaars die voorbij flaneren.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén