Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Gaasbeek en Groenenberg

“Zeg” zei Luc “ik vind hier een kort maar veelbelovend wandelingetje in de Walen”. Ja, buiten de wandelingen die we absoluut nog eens willen herdoen, zoeken wij meestal andere horizonten op.

Maar toen kreeg ik het artikel onder ogen, met een lijst van 58 gemeenten, artikel waarin de woorden “opstootjes” en “onverantwoord” (aantal besmettingen)1 voor de vrolijke noot zorgen.

En dat Waalse dorp staat er op.

Kijk, ik ben geen doemdenker, ik ben voorzichtig. Twintig besmettingen -of hoger- per 100.000 inwoners wil niet zeggen dat je, als je daar gaat wandelen, sowieso een drager tegenkomt. Maar we spraken over zondag, dan zijn er meer mensen buiten.

Na grondig overleg reden we dus naar Gaasbeek. Grondig overleg? Inderdaad. Enerzijds, zoals gezegd, het was zondag. Dat is een nadeel als je een toeristische plaats als een kasteel gaat opzoeken. Anderzijds is zondag een voordeel, als je de Brusselse Ring in overweging neemt. Zodoende overleggen wij. Onze afkeer tegen een overvolle Brusselse Ring haalde het.

De wandeling viel tegen. Het wandelparcours zelf niet, dat was mooi. Maar volk dat daar was, volk! Op die kasteelsite was dat nog begrijpelijk, maar daarna … Ik pufte onder mijn buff, want op die hele wandeling hebben we zeker geen 200m gehad zonder tegenliggers.

En dan zagen we de bewegwijzering in tegengestelde richting, pijltjes van een georganiseerde wandeling, die dan niet de gehele wandeling in tegengestelde richting deed, maar toch voor een overgroot deel. Ikke commentaar? Als ik vind dat organisaties in zulk geval toch wel de aangewezen richting zouden mogen/kunnen volgen, is dat dan commentaar? Ja zeker? Maar simpel gezegd: ik heb dat niet gezegd, ik heb dat enkel gedacht en het hier neergeschreven.

We gaan waarschijnlijk niet terug naar Gaasbeek of het zou moeten zijn voor de herinneringen. Die kasteeltuinen deden me zo erg aan Brodick Castle denken dat ik me er echt terug waande.

Eigenlijk was het wel een mooie wandeling, maar niet echt onze stijl: te veel park, te weinig “in het wild”.

Wat we vandaag gaan doen? Die korte in het Waalse opstootjesdorp? Of het Walenbos? Daar wil ik ook nog wel eens terug naartoe. Of eindelijk die Vijfeikenwandeling in Heverlee eens echt tot aan Zoet Water?

Ik wil geen vervolgserie, geen dagelijks wandelverslag, maar wie het echt wil weten kan het volgen op de foto’s in de rechterkolom. Die widget is dan wel kapot maar ik heb er een andere bijkomende plugin onder gesmeten.

pske van mske:

  Wie meer foto’s wil zien, kan ze nu op “In Beeld” bekijken.

____________________
1 Het Nieuwsblad

Previous

Het was zaterdag verdorie nog aan toe …

Next

De opkomstplicht

10 Comments

 1. Tja, alle voors en tegens in overweging genomen, je moet toch een besluit nemen.
  Het lijkt niet op een natuurwandeling maar daar staat een fraai kasteel tegenover. Zou ik wel eens van binnen willen bekijken.
  Op foto 11 staat een vrouw te paard. Is ze van spiegelglas, of wat?

  • ms

   Het overgrote deel bleef maar in die parken draaien waar veel volk zat, hing en liep.

   Eens daar uit kregen we die georganiseerde wandeling tegen.

   Die vrouw te paard staat er meermaals. Eigenlijk is ze een infobord, maar ik nam de spiegelende kant.

   Ik houd meer van sfeer dan van weten. Dat is dan ook de reden waarom ik niet zo houd van de binnenkant. Die is -volgens mij- niet meer echt authentiek.

   • Ik dacht dat ze interieurs van kastelen zoveel mogelijk intact zouden laten.
    In veel van die gebouwen mg je niet naar binnen, jammer, ik zou graag in het echt zien hoe daar geleefd werd, bij heel oude en bij jongere kastelen.
    Niet in een museum.

    • ms

     Er zijn wel meer kastelen in de buurt om te bezoeken.

     Gaasbeek gaat volgens Annaberg drie jaar sluiten.

     Als je snel bent kan het nog tot eind augustus. De inkomprijs valt best mee (vind ik).

     Ik zag de binnenzijde van de Burcht van Cochem, de binnenzijde van Brodick Castle, de binnenzijde van Eilean Donan Castle, … en meerdere binnenkoeren.

     In Brodick Castle hadden we geluk. Daar had een domme opmerking van mij over het poetsen van het zilver als gevolg dat we een extra rondleiding kregen omdat het toch ver tegen sluitingstijd liep.

 2. Jullie hadden duidelijk mooier weer. ? Toen wij er waren, liepen we met 6 in het park, twee tuinmannen niet meegeteld.

 3. Het lijkt me een pracht van een wandeling, maar ik ben nu wel echt bang hoor. In Cadzand een uitbraak van 12 mensen binnen één vakantiehuisje in Cadzand. Mijn schoonzus zware griep, getest, lap corona. Gelukkig zagen we elkaar al maanden niet…. Het was te verwachten. Hopelijk wordt ze niet al te ziek…
  Het is niet normaal hoe iedereen hier maar doet alsof er niets aan de hand is.

  • ms

   Jij zit in een toeristische streek. Wij gelukkig niet. Maar het is inderdaad opvallend hoeveel mensen werkelijk alles negeren.

   Gisteren ging er ene zijn neus snuiten vlak voor Luc. Dan ben je toch blij dat die buff rond je nek zit. Luc heeft nogal betekenisvol nadrukkelijk “dankjewel’ gezegd.

 4. elsje

  In Goes vijftig nieuwe gevallen in 1 week. We waren zinnens om met kleinzoon het Zoo park in Kwadendamme te bezoeken a.s. zaterdag. Dat hebben we maar afgeblazen. We zijn allang blij nog steeds richting Zeeuws-Vlaanderen te kunnen reizen om de (klein)kinderen te zien.
  Het zal een frietje op de markt in Hulst en wandeling over de wallen worden. Ach ja een kinderhand is snel gevuld gelukkig.

  • ms

   Wij hopen enkel nog op een korte vakantie in eigen land, in september … en hopelijk dit jaar de kleindochters nog eens te zien.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: