Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Honing is een luxeproduct

Het is wel vaker zo dat iets waar je mee begint of waar je vroeger nooit bij stilstond ineens wordt afgebroken door de media of andere informatiekanalen.

Nu ook weer. Ik heb nooit echt honing gegeten maar ik deed het wel in mijn thee als ik verkouden was.

Sinds kort eet ik dagelijks een beetje honing … en kreeg precies dan het artikel onder ogen. Waarschijnlijk komt dat ook omdat ik er ervoor geen acht zou hebben opgeslagen. Het was niet dit artikel1 maar het kwam op hetzelfde neer. Het stelde o.a. ook dat als je honing koopt die geen 2€ voor een pot van 500g kost, je heel goed weet dat je met minderwaardige honing te maken hebt. Echte goeie honing kost minimum 6€ voor zo een pot van 500g.

Bovendien staat het zelfs op de verpakking te lezen, domkop. Dat stond er niet zo maar zo begreep ik het wel. Ik repte me met spoed naar mijn pot honing van 500g waar ik volgende vermelding vond.

Bloemenhoning. Gemengde niet-EU honing”

Ja lap! Stomkop eerste klas eet minderwaardige honing. Ik woog de pro’s en tegens af. Het is ook geen 6€ voor een pot van 500g maar 9€ voor een pot van 350g.

Maar ik vind mijn honing lekker en hij doet precies wat ik ervan verwacht.

1 Radio 2 – url: https://radio2.be/de-inspecteur/de-ene-honing-is-de-andere-niet

Previous

De dode wespen

Next

Een beetje minder

16 Comments

 1. Het voornaamste is dat jij het lekker in je thee vindt.

 2. Ik heb het geluk een imker als buur te hebben die de honing tegen een vriendenprijs aan mij verkoopt. Verder zoek ik dus niet meer.

 3. Of het waar is weet ik niet, ik koop zelden honing.
  De smaak staat me tegen, je proeft het boven alles uit.
  Neem je het ergens voor in?
  Naar men zegt is het overal goed voor, tot het insmeren van wondjes aan toe.

  • ms

   We kochten het voor de thee in de winter, maar nu eet ik er dagelijks wat van.

   Honing met kaneel is blijkbaar voor vanalles goed en met die maagpijn die soms hele dagen of weken duurt en die dokter die me de bomen in stuurt heb ik gedacht: “baat het niet, dan schaadt het niet”.

   Het baat. Ik heb sedert ik ermee begonnen ben geen maagpijn meer gehad -efkes hout vasthouden- al mijd ik nog steeds (zo veel mogelijk/altijd) salami en chocolade.

   Ondertussen ben ik het wel lekker gaan vinden.

 4. Tja, als je alle adviezen en aanbevelingen moet opvolgen …

 5. Ja, goedkope honing ‘schijnt’ maar suikerwater te zijn hoorde ik laatst. Wij willen tzt zelf bijen gaan houden, dus hobby-imker worden. Eerst denk ik een kast huren. Eens kijken wat dat brengt.

  o.t.: ik moet steeds mijn gegevens opnieuw invullen. Is daar geen knopje voor ‘onthoud mij’?

  • ms

   Suikerwater zou ik het niet noemen. De samenstelling is zo wat gelijk aan die op de gerenommeerde honingsoorten, maar mogelijk van andere oorsprong en verschillende honingsoorten onder elkaar gemengd.

   o.t.: Normaal zou je, als je ingelogd bent bij WordPress, altijd moeten kunnen reageren zonder telkens je gegevens te moeten ingeven.

 6. elsje

  als het maar smaakt !

 7. Daar gaat het toch om? Dat jij het lekker vindt en dat het doet wat het moet doen. De rest is allemaal reclame. Goed hoeft helemaal niet altijd duur te zijn.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén