Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De treinen

Al jaren … werkelijk al jaren zeggen we dat we eens “speciaal” naar een locatie zullen gaan om de treinen te fotograferen en te filmen. Gemakkelijk op te lossen? Niet in ons geval.

Want er zijn meerdere locaties en wij krijgen die dus niet in één wandeling gegoten.

De oplossing? We reden met de auto naar één locatie. Dat vind ik nu ineens niet erg, nu ik met die pikkelpoot maar een beperkt aantal (kilo)meters kan wandelen en we met dat station van Landen toch wel in de buurt kunnen blijven en alzo de gereden afstand kunnen beperken.

Vorige zaterdag liepen we over de Staakweg. Een paar van die foto’s komen bij oudere logs over de NMBS en/of treinen in het algemeen.

Maar … één dezer dagen gaan we toch eens naar de overige overwegen van Landen en omliggende en eens naar de veldweg die doodloopt op het spoor om aan de overzijde verder te lopen wat natuurlijk uitnodigt tot spoorlopen. We gaan eens kijken of die situatie nog bestaat …

Zouden we? Nu ik met pikkelpoot toch al een klein wandeling(etje) zou aan kunnen vooraleer ik hem voel …

Previous

Terug in de tijd

Next

Ravel L127

9 Comments

 1. Den Ijzerweg was daar altijd heel belangrijk. De helft van mijn nonkels werkte daar. Ik herinner me de overweg aan het station in Neerwinden en ook eentje midden de velden tussen Overwinden en Landen maar geen idee hoe het er nu uitziet. Benieuwd naar je foto’s dus.

 2. Geen gek idee, treinen en alles wat erbij hoort zijn fotogenieke onderwerpen.
  Schiet het niet op met je ‘pikkelpoot’?

  • ms

   Pikkelpoot? Neen. Het is zo goed als weg. Maar dat is het al dagen … zo goed als weg.

   Maar helemaal weg? Neen.

   En dan denk ik dat ik misschien beter er een poos mee in de zetel kon gaan liggen zijn i.p.v. altijd die kleine stukjes te gaan schuifelen (in den beginne) en te pikkelen (daarna) terwijl ik nu normaal kan gaan maar het wel voel.

 3. Geen gek idee, treinen en alles wat erbij hoort zijn fotogeniek.e onderwerpen.
  Schiet het niet op met je ‘pikkelpoot’?

 4. Ik kijk al uit naar de foto’s van de treinen!

  • ms

   Het zal wat planning vergen om al die juiste tijdstippen uit te stippelen en de tijd die we tussen twee plaatsen nodig hebben en … en … die lange baan nog over ook.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: