Jaren geleden stond er een muziekje op het oude blog. Ik had dat eens ergens gehoord, had de CD gekocht en het stukje op het blog gezet.

Jaren gaan voorbij, blogs blijven niet wat ze zijn en het muziekje geraakte in de vergeethoek. Een tweetal weken geleden dacht ik er terug aan, aan die CD.

Ik nam hem mee in de auto. Dat was omdat die van Stampen en Dagen wel al in de auto zat, maar dan als enige. Ik zal Stampen en Dagen niet snel beu worden, daar niet van, maar een beetje afwisseling zou toch geen kwaad kunnen, dachten we.

Ik weet niet of die CD ooit volledig afgespeeld werd. Ik weet wel dat ik wist dat het allemaal stukjes uit films waren. Maar welke films? De titels van de liedjes staan dan wel vermeld, maar de naam van de films niet. Daar kwam wat uitzoekwerk aan te pas.

The Magnificent Seven? Oh ja, dat stukje staat er ook op, maar dat is niet de reden van de titel. De uitvoerders van de CD noemen zich ook “The Magnificent Seven” waarschijnlijk omdat ze met zeven zijn.

Of zij magnificent zijn? Dat weet ik niet. Van hun muziek vind ik dat in elk geval wel.