Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Nieuw om te herinneren

Ik herinner me de geniepige kleine vingers die opgestoken werden en na akkoord van de non leidden tot één of andere klacht over één of andere klasgenoot.

Ik herinner me de afwijzing van de non behalve als de vinger eigendom was van één van de bevoorrechte kinderen in de klas.

Ik herinner me de afwijzing van de non als het slachtoffer zich wou verdedigen behalve als de hele klas met de non op kop overging tot een algemene publieke vernedering.

Ik herinner me de dag dat we in ons vroeger huis de C.V. hadden geïnstalleerd hadden maar de ketel was er nog niet, dus zeker niet aangesloten, dus zeker nog niet werkend en de controleurs van het kadaster aan de deur stonden. De man die zijn mosselschelpen in de Ijse ging kiepen had ons aangegeven.

Ik herinner me niet dat ik dacht zulke kinderachtigheden eindelijk achter de rug waren, ik stond er gewoon niet meer bij stil.

Ik kan nu een nieuwe herinnering maken … namelijk die aan de dag dat ik in de krant kon lezen dat een record aantal Belgen gaat klikken bij de fiscus1.

1 Het Laatste Nieuws

Previous

Steken zonder pikuur

Next

KorenVlasbloemen blauw …

9 Comments

 1. Ik begrijp helemaal wat je bedoelt. Toen ik voor het eerst ging werken, liep ik zware ontgoochelingen op. Ik had gedacht dat de kinderachtigheid, het geroddel, de ruzies en het klikken helemaal achter de rug waren. Het begon nog maar. Welkom in de wereld der zogenaamde volwassenen. Dat klikken naar de belasting toe, dat bestaat hier in Nederland al langer. Het is oppassen geblazen. Ook wij zijn al overgedragen in verband met een verbouwing. Klikken naar de gemeente toe is ook hot. De kliklijn staat nooit stil.

  • ms

   Het bestaat hier blijkbaar ook al langer, ik vond ook een artikel van 2014. Maar nu lijkt het toe te nemen.

   Op het werk vroeger bestond het ook, maar toen zou ik het eerder mouwvegen genoemd hebben.

   Waar houden ze zich mee bezig? Zelf geen leven?

   Hoe ging dat ook weer, dat je niet over een ander mag oordelen vooraleer je een mijl in diens schoenen hebt gelopen? Tsss …

 2. Bar en boos, die gemenigheid.
  Voor zover ik weet bestaat het net zo lang als er wetten zijn en soms snap je niet wat de aandrager bezielt. Jaloezie kan ik begrijpen al vind ik het lelijk, maar ik herinner me ook een paar mensen die gewoon uit kwaadaardigheid iets verklikken. Kinderen soms ook.
  Ze willen een wit voetje halen, slijmen bij een ambtenaar, hangen de brave burger uit, ik kots van zulke lui.

  • ms

   Kwaadaardigheid, ja. Want iemand die zoiets doet wordt daar meestal zelf niet beter van.

   Daarom het onderscheid tussen klikken en mouwvegen.

   Bij het laatste verwacht de mouvweger er zelf beter van te worden. Bij klikken verwachten ze enkel dat de ander er slechter van wordt.

 3. Precies.
  Dit woord kende ik niet, nooit gehoord of gelezen.

 4. Ja. Vlaams? Een dialect?

 5. elsjeveth

  Yegggg ´klikken´ het doet me denken aan mijn oudste zus en dat zijn zeker geen fijne herinneringen…traumatische jeukneigingen krijg ik ervan.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: