Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Steken zonder pikuur

Er zijn opmerkelijk meer muggen dit jaar1. Is er iemand die dat nog niet wist? Anders ik wel. Ik stond al verschillende dagen na elkaar op met een nieuwe muggenbeet.

En ge moogt daar niet aan krabben2. Is er iemand die dàt nog niet wist? Dat weet ik al lang, maar ik denk dan: “Hoe doet ge dat? Niet krabben als ge vergaat van de jeuk?

Luc is maandagavond met de spuitbus aan de slag gegaan in de slaapkamer. Gisteren stond ik op met een nieuwe muggenbeet. Een ergere dan de vorige. En dat ondanks het feit dat het muggenapparaatje in het stopcontact zit.

Dinsdagavond vloog er een vliegend beest tussen ons en de TV. Nu zit er hier ook een muggenapparaatje in het stopcontact.

Ge kunt daar allergisch op reageren3. Wist ge dat? Awel, ik wist dat zonder te weten dat ik het wist. Ik heb altijd gezegd dat ik van een muggenbeet een ambetantig gevoel in mijn hoofd had, dat ik er nerveuzer van werd en ook wat kittelorig.

Dat kon niet. Dat zei mijn omgeving. Dat zei de dokter. Ze weten dat aan andere dingen. Sommigen zelfs aan mijn slecht karakter. Maar een tandartsspuit heeft hetzelfde effect.

Hoe moet je muggen en vliegen weren? Met muggengaas voor de vensters. Ja? Wij hebben dat. En wat als we buiten moeten? Die muggen zijn rapper binnen dan wij buiten.

Slapen onder een klamboe, dat is ook nog een voorgestelde oplossing. Er lag een klamboe in de Kringwinkel maar we brachten hem niet mee. De ophangbenodigdheden waren er niet bij.

Bovendien probeer ik me voor te stellen hoe dikwijls één van ons beiden in die netten verward zou geraken. Want wij doen bij nacht soms wel eens een wandelingetje over de palier.

En dan durf ik er op wedden dat die muggen dan ook mee over die palier gaan waggelen.

____________________
1 VRT NWS – url: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2021/07/28/meer-meldingen-van-muggenoverlast-indicator-dat-er-inderdaad-m/
2 Het Nieuwsblad
3 Het Nieuwsblad
____________________

Previous

Ragna

Next

Nieuw om te herinneren

10 Comments

 1. Ambetantig, nerveus en kittelorig van een slecht karakter? Het kán wel denk ik. Maar ik zou er geen klamboe onder verwedden. Het beste is te slapen naast iemand die door muggen lekkerder gevonden wordt. Luc moet eraan geloven.

  • ms

   Luc? Als ik in de buurt ben laten ze hem met rust. Die keer dat ik bijna opgegeten was, had hij niks.

   Deze week, de dag nadat we die ene in de woonplaats hadden gezien, had hij één beet.

   Als iemand Luc een zoeteke vind, ben ik het wel, maar ik ga hem daarom niet bijten.

 2. Wij richten een felle lamp op de muur om ze naar het licht te lokken en dan gaan we muggen meppen. Dat is deze dagen ons avondritueel. Dus ook hier meer muggen dan anders.

  • ms

   Dan viel die ene voor de TV eigenlijk nog mee … 😲

   Eigenlijk denk ik dat het momenteel bij ons altijd eenzaten zijn, anders zou het zich niet beperken tot één beet/steek per nacht.

 3. Van muggen heb ik gelukkig nog niet zo veel last.
  Van de rondzwevende haartjes van de eikenprocessierups des te meer.

  Sterkte met het muggenleed.

  Vriendelijke groet,

 4. Je bent er mee jarig. 🙁
  Ik kan er over meepraten want echtgenoot was ook een slachtoffer, geen mug hield me wakker maar hij wel, hij sloeg zichzelf zowat blauwe ogen maar miste de muggen.

  • ms

   Het erge is dat ik ze niet hoor of voel. Enkel de resultaten van hun daden zijn merkbaar.

   Echt wel een giftig kadooke.

 5. elsjeveth

  Je bent dus echt een mugneet, het is ons ook al opgevallen dat er extra veel muggen zijn dit jaar. Gelukkig slaap ik naast een mugneet en laten de prikkende onverlaten mij met rust.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén