Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Niet zjust in ’t koppeke

Zoneke woont niet in een grootstad. Zoneke woont ook niet in een gebied waar agressie hoogtij viert. Zoneke woont in een gewoon Vlaams dorp. En zo gaat Zoneke op die mooie dinsdagavond Bollie afhalen op haar werk, in een ander gewoon Vlaams dorp.

Zoneke neemt zijn voorrang van rechts en ziet de van links aankomende brommer ineens volgas geven en dan begint die te toeteren, maar te toeteren zodat Zoneke denkt dat die brommer de auto geraakt heeft. Hij stopt. Bollie begint stilaan het raam naar beneden te laten om te horen wat er de man scheelt als ze ziet dat die uithaalt en snel draait ze het raampje terug dicht en de vuist van de man raakt vol de ruit.

De kerel gaat volledig door het lint en attakeert de auto als een wilde. Natuurlijk heeft Bollie op dat ogenblik de deur ook al vergrendeld en Zoneke wil eigenlijk uitstappen om te horen wat die vent bezielt, als daar toch -alle geluk- twee wagens achter hen een politiewagen de straat uitkomt. De agente maant de kerel tot kalmte aan. Die schrikt zich een hoedje, wil op zijn brommerke springen en er vandoor gaan maar de agente verhindert dat, waarop hij ook tegen haar agressief wordt, verbaal dan toch.

Er wordt een mobiele ploeg bij geroepen, de man wordt meegenomen en Zoneke legt klacht neer want de ganse passagierskant van de auto ziet er nogal gehavend uit. De man verblijft al tien jaar illegaal in ons land, de brommer is niet verzekerd, de man ook niet. Gelukkig heeft Zoneke een omnium.

Zonekes auto heeft de brommer niet gehinderd, de brommer heeft op geen enkel ogenblik de auto geraakt. Het is niet duidelijk waarom die vent de kolder in zijn hoofd kreeg aangezien Zoneke op die plaats wel degelijk voorrang van rechts had.

En dan denkt mske dat het nog een geluk is dat Amke en Ella niet in die auto zaten. Ze konden een schrik gepakt hebben voor de rest van hun leven of misschien hadden ook zij leren haten.

Kijk, we hebben een hekel aan de predikers van de haat, maar we hebben even goed een hekel aan de voeders van de haat. Je land ontvluchten en een beter leven willen is één ding en je goed recht. Je land ontvluchten omwille van terreur en dan de terreur zelf op een ander beginnen uitoefenen is wat anders.

Previous

Hij heeft zijn sporen verdiend

Next

Tof! Een discussie over leuk en plezant!

7 Comments

 1. Hé..waar is m’n reaktie gebleven? Is dat IE-spook nu alwéér actief?

  Maar wat ik dus al schreef: daar is in dat hoofd een draadje compleet doorgebrand denk ik…zulk gedrag is anders niet te verklaren en al zeker niet te begrijpen! Maar inderdaad maar goed dat die kinderen er niet bij waren zeg…zoiets is voor volwassenen al erg bedreigend hè, laat staan voor die kids!

  En paddenstoelen zo groot als een struisvogelei, dat zullen aardappelboleten geweest zijn! Die kunnen soms wel zo groot als een voetbal worden!
  Groetjesss!

 2. Niks in de handen ! Niks in de zakken !

  Poesjkin ! Geef die reactie terug !

  Het ergerlijke er aan is het nutteloze ervan. En ja, zelfs als volwassene ben je van zoiets behoorlijk gepakt.

 3. Ooh ja…jullie hadden een éigen spook!

  Tja…voor mij is elk geweld zinloos..maar Zoneke zit met de schade hè! (hopelijk kost het hem zijn no-claim niet!)

  En als die boleten ploffen onder die tractorbanden, dan heb je er daar in de wijde omgeving volgend jaar..!

 4. Het schijnt trouwens sowieso ‘bovist’ te heten..zowel de aardappel- als de reuzen-!
  En die reuzenbovisten zijn alleen maar eetbaar als ze nog wit zijn, maar nemen hoge concentraties zware metalen uit de lucht op ( en bevatten dan meer dan in België en Nederland is toegestaan voor voedingsmiddelen) en zijn bovendien ook nog eens smakeloos…ik koop me wel een bakje champignons in de winkel hoor!

 5. Ja…áls ik vroeg op bén, vind ik het ook altijd zo lekker..en mooi buiten, zo rustig, sereen bijna…maar dat vroege opstaan inderdaad…hahahahahahaha!

 6. Amai Ms-ke Wat een verhaal ! Maak dat maar mee zeg !
  Tgoooh . Ben het hélemaal eens met je laatste twee regeltjes zenne. En die man ? Die man is volgens mij rijp voor één of andere psychiater ! Wat een coleirig ding … Ze kunnen zulke typetjes maar beter, en onder pardon , metéén terug naar hun land van herkomst sturen. Hier zijn we er toch niets mee. Integendeel.Puh …

  Dikke knuf zenne…
  van ikke .

  PS OT: Ik dacht al…

  wat heeft ms-ke ineens een breed neusje gekregen … )))))))))!

 7. Kom dat maar tegen!Die man had wellicht voordien iets voor gehad en werkte hij dat uit op de eerste auto die hij tegenkwam. Gelukkig kon hij niet in de auto geraken.In mijn auto sluiten de portieren na korte tijd automatisch.Ik ergerde mij daaraan .Je kunt dat wel afzetten ,maar mijn man raadde het af “denk maar eens aan carjacking” als je aan een rood licht staat. Nu ik dit lees zal ik die veiligheid maar aan laten staan.
  Ik ben een verdraagzaam mens ,maar ik denk toch dat niet de meest verdraagzame mensen overgewaaid komen van die terreurlanden en daar kan ik me vreselijk aan ergeren. Wij zouden in hun land niet zo’n mond moeten opzetten !

Wat denkte daarvan?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: