Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Lichtjes

Er bestaan van die lampen die er uitzien als een bal met allemaal lange stekels en de uiteinden van die stekels geven licht, net of je naar vuurwerk kijkt.

Zoneke en Bollie hebben zich in die stijl een kerstboom gekocht en dat zorgt voor serieuze problemen, want ten huize Bollie en Zoneke is Kerstmis dus nog niet voorbij. Want Amke was verliefd op de lichtjes en telkens als Amke thuis is wijst ze naar de boom en zegt: “liches” en wee de boom als hij door één of ander slecht contact de lichtjes laat uitgaan want dat gebeurt soms en dan bonst Bollie of Zoneke even op de kast en springen de lichtjes terug aan. Slimme Amke heeft dat al gezien en gaat bij technisch defect op haar kleine teentjes staan om dan tot de conclusie te komen dat ze met haar kleine vuistjes net niet aan de bovenkant van die kast geraakt, waarop ze dan verbolgen omkijkt en de “liches” aanmaant.

mske overweegt de aanschaf van een lichtjeslamp, kunnen Bollie en Zoneke hun kerstboom met het andere kerstgerief opbergen.

Waarschijnlijk zal Amke dan ook sprakeloos staan als ze ooit in Le Village moest komen en de lichtjes van Grenoble zien.

Previous

Zuv

Next

Margriet

1 Comment

  1. 19-03-2005, 18:17:32
    tof!
    wij hebben ook zo een lamp, die komt van de Blokker, denk ik… kvind dat ook mooi,
    maar tegenwoordig ‘kraakt’ die lamp wanneer ze ronddraait, en daarom staat die bijna nooit meer aan.

    wirwar

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén