Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Amke vertelt

« …

Het verhaal valt nogal lang uit, maar mske zegt dat ik me dat niet moet aantrekken, dat het toch ons blog is en dat er op deze manier minder verloren gaat, mocht Amke ooit interesse hebben in wat haar oma bezig hield.

In de auto slaapt ze al voor ze de parking afrijden, met slaapkonijn in haar armpjes en haar boekje in haar vuistjes gekneld.

Bij Zoneke is nog niemand thuis en ze nestelen zich alledrie in de zetel. Amke neemt haar boekje en begint er uit te vertellen. Kleine verhaaltjes over Samson en Gert.

Als Zus Bollie en Ella naar huis brengt, vliegt Amke als een veer uit de zetel en begint een relaas te doen over: “op kikketjes ezeten, op eendjes ezeten, op paadje ezeten” en als Bollie vraagt wat ze gegeten heeft roept ze enthousiast: “fietjeeeeeeeeeeees!”

Bollie en mske hebben de kindjes dan maar in bad gezet want Zoneke werkt donderdags tot 19.00u en Amke gaf weer te kennen met: “Amke doen” dat ze al groot genoeg was om zichzelf te wassen.

Toen ze later aan tafel zaten en Bollie het Plopsalandverhaal aan Zoneke vertelde, alsof ze er zelf bij was geweest, dacht mske dat gelukkig zijn soms zo simpel is.

Previous

Amke-show

Next

Hagelbollen

1 Comment

 1. 20-01-2006, 21:46:36
  ****
  hello! even komen bij lezen en U een warme avond wensen
  greetzzz…scottie
  http://dirks.skynetblogs.be
  scottie

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén