Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Hij heeft zijn sporen verdiend

Weet je nog dat we vertelden dat de slakken van de ridderspoor hadden gevreten? En weet je nog dat die zelfde ridderspoor achteraf niet spoorde zodat mske die een stuk selderij noemde en hem uiteindelijk verplantte?

Toen Slow’s zus hier was zei mske dat ze die ging wegkiepen. Maar aangezien er net op dat ogenblik een paar groenige sprietjes zichtbaar werden en Slow’s zus vond dat de plant nog een kans verdiende, is hij blijven staan.

Weet je nu wat? De ridderspoor staat in knop en kan elk ogenblik beginnen bloemen. “Val nu dood” zei mske waarna ze als naar goede gewoonte erbij zei dat ze dat niet moest doen. De ridderspoor ook niet trouwens.

Previous

Het tijdperk van zenders en antennes

Next

Niet zjust in ’t koppeke

5 Comments

 1. Het is wel superlaat dat die bloeit dan…maar wat maakt het uit..áls het maar bloeit! En ja..planten van de Lidl…hmm…b-kwaliteit op z’n hoogst…maar hele dure van een specialist willen ook wel eens niet hoor..en waar voel je je dan meer mee bekocht..?

 2. ms

  Tja, ik wou gewoon eens wat andere planten uitproberen. En al bij al waren die van Lidl niet slecht. De ridderspoor had het ongeluk de eerste te zijn op de slakken hun pad.

  Waarom die dan daarna ros werd en afviel dat weet ik niet. Het is pas nadat hij gewoon in een bloempot stond dat hij er stillekesaan is doorgekomen.

  Als (ik zeg wel “als”) hij nog moest bloemen en ik vind hem goed genoeg, dan zet ik die volgend jaar onmiddellijk in een pot. Nah !

 3. ik had de oude bloemen er uit geknipt, en hij bloeit nu voor de tweede keer

 4. ms

  Wacht maar ! Ik zal er ene hebben die ijsbloemen maakt !

 5. Je ridderspoor gaat nu pas bloeien ? Hier is het de datura die nu pas gaat bloeien.Ik denk dat de hitteperiode de groei en bloei heeft afgeremd.Of die ridderpsoor van jou en mijn datura nog veel zullen bloeien zal wel van het weer afhangen en…van het gevecht tegen de slakken.In massa draven ze door de tuin,de slijmsporen zijn legio.
  Ik koop regelmatig planten in de Lidl en met wat geduld kun je daar heus prachtige tuinplanten van hebben hoor!Het eerste jaar misschien aarzelend maar het jaar erop zie je gee verschil met duur aangekochte panten.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén