Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De mopperronde

Straks gaan Slow en mske naar de winkel, maar Slow wou gisteren al om het nodige voor de komende wisseling tussen oud en nieuw. Hij vreesde dat ze anders hun hand op een leeg nest zouden kunnen leggen. mske ging niet mee. mske is uiteindelijk toch aan het werk. Een discussie met Mr. Sloddermans en met Mr. Van Schoonhuyzen maakte dat ze helemaal geen vakantiegevoel had en dat ze alle dossiers van Mr. Van Schoonhuyzen vanavond de deur uit wil in de hoop dat ze hem daarna niet meer weer zal horen. Dan zou ze morgen tenminste nog een vrije dag hebben. Later meer daar over.

Slow wou dus naar de winkel en hij belde de belbus. Hij zou wel zien hoe hij terugkwam.  Maar hij wou maar vertrekken tegen halfvijf want hij wou eerst de cross nog zien.  Om half zes ging de telefoon. Of mske met de fiets naar het dorpke over de berg wou komen, vroeg hij, want anders geraakte hij nooit thuis. mske zag haar planning in rook opgaan.

Ze nam haar fiets, ploeterde in het donker door sneeuw en ijs en glad en glij tot aan de baan naar het dorpke over de berg, die was gelukkig open. En dan stond de band van die fiets nog plat.  Ze had Slow al snel gevonden. Drie volle tassen had die mee. Als dat het nodige was voor de komende jaarwissel dan zijn ze tegen zondag alle twee opengebarsten. De diepvriestas heeft hen dat al voorgedaan. Die ziet er al een beteke ontploft uit.

Ze laadden de tassen op en aan de fiets en vatten de weg terug aan. mske was niet vies gezind of zo maar ze mopperde toch wat over Mr. Van Schoonhuyzen en Slow mopperde wat terug en mske mopperde terug dat het niet was omdat Slow de cross wou zien dat zij de cross moest doen.

Ze zette er een flinke tred in. En Slow mocht de zwaarbeladen fiets door die soms bevroren, soms papperige brij duwen.

Previous

Er was toch geen plobreem …

Next

Nog enkele uren …

10 Comments

  1. mannen hé ! Wat zouden ze zonder ons zijn…

  2. ms

    Overladen !

  3. @ omamoetje..Nog niet thuis!!

  4. maandag dus een opengebarsten verhaal van een ontploft mske
    Slow is vast veel bezoek verwachtende
    zou je Slow niet beter Crosserke noemen

  5. en zo kwamen zij uiteindelijk toch bij hun eigen warme huisje… dat ze (aan de hoeveelheid tassen in het verhaal) de komende week niet meer hoeven verlaten, zodat er in alle rust en warmte genoten kan worden van nog meer cross (wellicht) en tot genoegen van de heren sloddermans en van schoonhuyzen ijverig gewerkt kan worden

  6. ms

    Eigenlijk had hij gisteren alles mee wat we vandaag wilden halen met uitzondering van dingen waar hij niet zeker van was.

    We zijn dus net terug en met ons twee hadden we veel minder bij dan hij gisteren alleen.

  7. Hebben ze weer een sneeuwstorm voorspeld?? Dan kun je niet meer buiten hé!

  8. ms

    Hier bij ons is het nog niet door hoor ! De straten voor en naast ons huis zijn nog altijd niet vrij. De sporen die je in de sneeuw ziet zijn nog altijd spiegelglad.

  9. gettie

    Ge zijt nog echt in kerststemming hé mske ” vrede aan de mensen van goede wil” hahaha. Ge hebt begot heel veel goede wil laten zien en in praktijk gebracht zelfs !! Je had het zeker wel warm want ik veronderstel dat de stoom aan je oren uit kwam.
    In ieder geval de ingredieënten voor een heerlijk lekker oudejaarsfeestje zijn al bij jullie in huis. Nu nog kokkerellen en dan samen met de gasten het oude jaar uitwuiven en een kersvers onbeschreven maagelijk nieuwjaar in julle leven binnenlaten en ge moogt het zelf invullen met je dromen en wensen.
    Voor jullie en de meelezers : een gelukkig jaar vol hoop en passie en dat jullie vaak omringd mogen zijn door warme inspirende mensen en vooral dat jullie kunnen genieten van wie en wat jullie hebben ! Proost !!!

  10. gettie

    Stoem he, die d in maagDeljk vergeten!! Doeme toch en inspirerende trekt ook op niet veel in het voorgaande hé.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén