Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Er was toch geen plobreem …

Om 11.15u In de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen zijn vergt enige voorbereiding zoals het uitstippelen van de te nemen treinen en de belbus. De treinen sloten goed aan met zelfs elf minuten overstap in Leuven in plaats van vijf. Maar met het oog op eventuele vertragingen van welke aard dan ook besloten ze toch de trein van 8.39u te nemen en dan zouden ze in Leuven zelfs bijna een half uur hebben.

mske bestelde de belbus op vrijdag. Ze kon kiezen, die van tien voor zeven of die van 8.25u. Die van tien voor zeven vond ze aan de vroege kant, die van 8.25u aan de late. Want ze wilden de trein van 8.39 halen. Ze bestelde hem wel, al zei de dame aan de telefoon dat de belbussen op vrijdag niet waren uitgereden en dat ze dat ook niet zouden doen op maandag als het dan nog zulk weer was.

Dat riskeerden mske en Slow niet. Ze stonden om 6u op, de kindjes ook. Ze maakten zich klaar en vertrokken te voet. Naar de 21a natuurlijk hier over de berg. Bizarre mske die de belbus van tien voor zeven te vroeg vond maar om kwart voor zeven vertrekken niet? Neen, want mske zegt dat ze niet zeker konden zijn dat die belbus er wel zou doorkomen. Kwart voor zeven dus om een bus te halen van kwart voor acht met in haar achterhoofd dat, als die er niet doorkwam, ze toch op ’t gemakske te voet aan ’t station zouden geraken.

Toen ze bijna op hun bestemming, aan de overkant van de berg, aan de straat richting veld waren gekomen, zagen ze een bus komen. Op een holletje deden ze de laatste, pakweg, vijftig meters en haalden de bus van 10 na zeven die een lichte vertraging had. Over een meevaller gesproken.

Ze stapten op de trein die stipt vertrok en stipt in Leuven aankwam. Het half uurke Leuven vloog ook snel om, al bleven ze wel in de tunnel. Erbuiten was het juist goed om armen en benen te breken.

Op de trein naar Antwerpen realiseerde mske zich ineens dat ze ferm sjaans hadden gehad dat de controleur niet was gepasseerd. Want ze waren op weg met de tickets van het kruidvat en daarmee mag je logisch gezien maar pas vanaf 9u de trein nemen op een week- en werkdag, reden waarop ze oorspronkelijk ook zinnens geweest waren van die van twee voor negen te nemen. Het was haar compleet ontschoten.

Over de Samson en Gertshow gaan we niet veel vertellen. Een show vertellen is dom. Een show moet je zien en beleven. Niks dan superlatieven dus. Eén ding willen we wel zeggen. Het is ontroerend een ganse zaal vol klein en groot grut de Samsonrock te horen zingen. Zingen, bij manier van spreken dan.

In het ticket was ook een bezoek aan de Zoo inbegrepen. Dat viel wat tegen. De wegen in de Zoo waren spek- en spiegelglad.  Slow en mske dachten er niet te lang te blijven, enkel eens naar de olifanten te gaan kijken en dan weg te wezen. Amke keek wat ontgoocheld maar gaf toe dat het er erg gevaarlijk was.  Zelfs de olifanten waren niet tegen het weer bestand. Zowel Kai Mook als haar mama Phyo Phyo oftewel haar zus May Tagu gingen daar enkele keren tegen de vlakte. Tijdens het eten reden er mensen van de Zoo rond om zand te strooien zodat het nog wel een beetje doenbaar werd en Amke glunderde, ze wou naar de pinguins.  Daarna werd er over een terugkeer niet meer gerept en zijn ze nog wat dieren gaan bezoeken.

Om twintig voor vijf stonden ze terug in het station en de terugreis verliep gunstig en volgens planning tot in Landen. Want toen ze daar de 21a wilden nemen tot het dorpke over de berg, daagde die niet op. Het meisje dat daar stond te wachten zei dat ze de uren ook niet kende omwille van de vakantieperiode. Tju toch! Dan heeft mske maar even de lijn op gebeld en bleek dat ze de bus van iets na zes net hadden gemist en ze dus die van iets na zeven moesten hebben. Ze zijn dan maar, om geen kou te krijgen, al een stukje beginnen stappen. Deze bus was dan wel te laat.

Eens thuis, bij het avondeten, keek mske naar Amke en Ella en zei:  “wat een lange dag”. “Maar wél een leuke” zei Amke.

En dat konden ze alle vier beamen.

Previous

Nachtelijke conversaties

Next

De mopperronde

8 Comments

 1. En ik het hele relaas maar wachten op de clou van die titel…maar dat is dan toch gewoon een schrijffout..?

  Heerlijke dag leek het me inderdaad..de openbaarvervoer-perikelen moet je er in dit weer gewoon maar bijnemen hè! En vallende olifanten op de koop toe…wow, dat moet een klap zijn elke keer. Dat ze gebroken botten riskeerden ook bij die dieren zeg..!

 2. ms

  Euhm neen, dat is geen schrijffout. Helemaal niet. Dat is een spreekfout … van Samson. Die spreekt al twintig jaar lang over een plobreem.

  Ik vond het eigenlijk triest dat ze die dieren buiten lieten, naar ik dacht, voor de bezoekers, maar dat was niet zo. Die komen alle dagen enkele uren buiten. Later bleken ze weer binnen te zijn.

  Jaja, het was een heerlijke dag en de enige perikelen met het openbaar vervoer waren dus door eigen schuld. Ik had het uurrooster maar moeten controleren in plaats van er van uit te gaan dat ze in de week op hetzelfde uur reden als ik het weekend.

 3. Serieus? Zegt die Samson dat?? HAHAHAHAHAA geen flauw idee dus hehe!

  Ach…ik moet strakjes op de trein, maar de dienstregeling is al sinds het sneeuwt ‘aangepast’…m.a.w. je hebt er geen idee van wanneer er wat rijdt! En de site is ook al weken van slag hahahahahaa! We zien dus wel!

 4. Leek me inderdaad een boeiende dag geweest te zijn Ms-ke. Wist niet dat ze de wegen in de Antwerpse Zoo zo gevaarlijk glad er lieten bijliggen. En Kay-mook, de mama en zus waren buiten aan ‘het slibberen ‘ … ? Dat moet een schoon zicht geweest zijn … !

  OT:je bent niet de enige Ms-ke, die me dat melden van die reacties. Er zijn er nog die heel plots ‘ met de sneeuw mee ‘ verdwenen leken zijn. Je hebt dus groot gelijk, en herbeginnen, is niet altijd evident …

  Màààààr …
  ben héél content dat je een goed jaar verkregen hebt! Voor ons liep het ook heel goed af … !

  Zwaai zwaaaaaaaaaaai … !

 5. ahwel dat is een leuk verslagje van jullie dag, ik kon alles meebeleven.
  Olifanten die vallen, dat had ik nu toch nooit kunnen denken, je zou toch denken daar is geen schuiven aan

  OT ik moest wel lachen met je reactie op m’n beeldje, want zo kan je het ook bekijken, maar het zijn goden dus zullen we maar het goeie er van denken hé

 6. Het was dus alleen nièt glibberig bij Samson en Gert! Dat was al iets ,maar olifanten die omkieperen dat is een spektakel op zich! En al met al de kinderen vonden het een leuke dag en daarvoor doe je het hé! Al was het echt wel een lange dag.Je moest hen wellicht niet in slaap wiegen.

 7. ms

  En uit hun bed zijn ze ook niet gevallen.

 8. gettie

  Hoe fijn is dat wel niet, zo de klok rond plezier hebben ! Ik kan me voorstellen dat de kindjes het al van s’morgens spannend vonden, zo in het duister met de sneeuw als verlichting , op zoek naar het eerste vervoermiddel dat hen naar Samson en Gert en de dierentuin zou brengen. Heerlijk dag(je?) uit voor ieder van jullie.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén