Gisteren was mske in een heel eigenaardige bui.
 
Enerzijds had ze staan springen en joepen van plezier. Dat kwam omdat ze, na bijna een week zoeken, een oplossing had gevonden voor het probleem van die achtergrond hier. Ik moet zeggen dat mske voor vorige maandag zich nog nooit had bezig gehouden met scripts en html en head en al die poespas die er aan een website en blog te pas komt. En toen Skynet met die blogs voor de pinnen kwam had ze er geen tijd voor. Maar ze vindt het gestandardiseerde aan deze wereld zó verschrikkelijk dat ze altijd buiten het rijtje moet lopen. Dus moest en zou ze de blog een persoonlijke toets geven.
 
Anderzijds was ze daardoor weer zo uitgelaten dat het niet anders kon of er zou een domper op gezet worden.
 
Toen Slow verjaarde, kreeg hij geen telefoontje of smske van Boeke. Toen Boeke verjaarde, vroeg ze wel om bij te leggen voor een brommer. Ze ging voor het grootste deel zelf zorgen door een vakantiejob, maar ze vroeg om dat wat ze te kort kwam bij te leggen. Waarop Slow zei dat hij daar wel eens heel erg goed moest over nadenken, aangezien een brommer iets meer kost dan een telefoontje om gewoon “Gelukkige Verjaardag Pa” te zeggen. Nu was Slow wel zinnens, als Boeke een brommer had, de verzekering voor zijn rekening te nemen, omdat dat jong volk er sowieso niet aan denkt dat dat de kosten nogal opdrijft en ook, halvelings, om zichzelf te beschermen. Nu valt die vakantiejob in ’t water. Gisteren ging Slow naar Boeke bellen. Nu vindt mske dat enorm zielig dat Boeke nog niks voor haar verjaardag heeft gehad en ze riep Slow nog na om haar te vragen of ze niet liever geld wou. Maar Slow was al weg. Toen hij terug kwam, vertelde hij dat hij Boeke had voorgesteld om samen naar Brussel kermis te gaan en dat Boeke dat wel zag zitten maar dan plots weigerde toen ze hoorde dat mske daar bij zou zijn.
 
Toen heeft mske van binnen geweend. Ze geeft geen uitleg over de ganse zaak. Enkel enkele ingewijden en zeer goeie vrienden kennen het verhaal. En Slow zegt dat het al voldoende is als zij beiden de waarheid kennen. Maar al diegenen die zij beschermt door niets te zeggen, hebben de excuses voor hun daden gezocht en gevonden in het feit dat ze haar mond houdt.
 
Ze zegt dan altijd dat vriendelijkheid aanzien wordt als idiotie, maar dat het in haar geval wel idiotie moet zijn om na al die jaren nog zo stom te kunnen zijn.
 
Moest Slow dat wel aan zijn dochter gevraagd hebben, kon dat gezien worden als een poging om te lijmen. Nu heeft ze Slow verboden om daar ook maar één woord over te zeggen, want als Boeke nu wel zou meegaan naar de kermis zou mske zich gelijmd voelen.
 
Het sterrenbeeld van mske is weegschaal = de eeuwige weifelaar!