Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Blogfoefelaars

Vorige week had ik dus even een probleem met publiciteitsblokken op Matroos’ blog, wat helemaal niet zou mogen kunnen of niet zou mogen zijn hebben.

Maar die ontwikkelaars hebben helemaal geen boodschap over wat die blogs beschrijven, die hebben helemaal geen interesse in het wel en wee van de bloggers, als het maar opbrengt.

Zo had ik, in mijn beginnende blogperiode, een blog bij Skynet en kreeg ik op een avond, bij het openen van mijn blog een heel foute achtergrond te zien: iets met trouwringen en trouwkleren en geromantiseerde kleuren.

Toen ik dat aan Luc wou tonen, was het weg. Zo weg als de voorbije week de -in de weg zittende- publiciteit op Matroos’ blog.

Bovendien kwam er per e-mail de vraag of Luc en ik gingen trouwen. Ik vond de vraag nogal vrijpostig aangezien dat enkel Luc en mij betrof en ik antwoordde zoiets als hadde ik geen eigendomsbewijs meer nodig.

Eigenaardig genoeg reageerden meerdere mensen op het blog met felicitaties en gelukwensen en al wat bij trouwen komt kijken zonder de essentie te bekijken.

Meerdere mensen hadden het gezien, meerdere mensen hadden voetstoots aangenomen dat het mijn manier was om iets aan te kondigen.

Ik interpelleerde Skynet. Ze vertelden me wel dat ze een nieuw thema -een trouwthema- aan het uittesten waren. Maar dat had nooit, maar dan ook nooit, op mijn blog gestaan. Dat deden zij niet. Wat durfde ik nu te suggereren …

Het was niet enkel daarom dat ik bij Skynet vertrok, maar het waren meerdere redenen die me deden besluiten dat enkel ik nog zeggenschap over dat blog wou hebben.

Previous

Vervagende tijdslijn

Next

De kurkentrekker

8 Comments

 1. Het zou niet mogen inderdaad. Zeker niet omdat ik betaal voor mijn abonnement om o.a. vrij te zijn van reclame.

  • ms

   Wel ja, mogelijk was dat een technisch probleem, wat kan voorkomen. Zeker dat het zo kortstondig was.

   Dat van dat thema over trouwen hebben ze waarschijnlijk ook niet gedacht dat iemand dat zou gezien hebben.

 2. Soms heb ik de indruk dat we niet veel zeggenschap hebben over wat de bezoekers van onze blogs te zien krijgen. Als het maar centen opbrengt.

  • ms

   Ik weet het dus ook niet, al heb ik een eigen domein, met een zelf gehoste wordpress er op.

   Ik kan wel eens bij Luc gaan kijken, op mijn telefoon, op die van hem … maar die vallen allemaal onder hetzelfde IP-adres.

   Voor die van jou op de telefoon moet ik mijn telefoon kantelen. Het lijkt wel of het mobiele thema niet werkt.

 3. Een eigen domein is dus geen 100% garantie voor een weblog zonder rarigheden.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén