Pesten is jezelf belangrijk willen maken door een ander te minimaliseren.

Ook even over het “pesten op school”. Aangezien katten niet naar school gaan, moet ik me hier baseren op het horen vertellen.

Toen mske zwanger was van Zoneke werd haar een medicijn voorgeschreven waarvan ze, na de inname, in zwijm viel. Zoneke is geboren met iets dat er uit zag als een hazenlip maar er geen was. Er was enkel een stukje teveel dat op 2 maand reeds werd geopereerd en dat zo goed als onmerkbaar is, ware het niet dat Zoneke, als je heel goed kijkt, lichtjes van elkaar afwijkende neusvleugels heeft.

Hij heeft daar geen probleem mee gehad tot in het eerste middelbaar waar hij bij de dochter van een dokter in de klas kwam te zitten. Schoon kind dat ze was, wou ze absoluut in de belangstelling staan. Zoneke die absoluut niet voor verheerlijking vatbaar is, werd reeds na enkele dagen geconfronteerd met zijn scheve neus. Waarop Zoneke haar wees op het feit dat aan iedereen wel iets scheelt. Waarop dat kind antwoordde: “Dan heb je mij nog niet goed bezien.” Resultaat was wel dat de ganse klas Zoneke begon te mijden omwille van een scheve neus en uiteindelijk werd hij een buitenstaander. Hij bleef dat tot in het derde jaar. Hij had wel vrienden in de andere richtingen.

Toen hij echter op een dag werd aangepakt onder de leiding van drie klasgenoten, die toch vroeger zijn vrienden waren geweest is mske naar de school gestapt. De directeur heeft de drie bij hem geroepen en hen apart gezet waarbij ze dan een verslag moesten maken over wat hen stoorde aan Zoneke.

Het resultaat was verbluffend! Zoneke werd gemeden omdat hij niet kon meespreken over moderne dingen zoals seks. Toen ze dat aan Zoneke vertelde, antwoordde hij: “Dat zijn hun zaken niet”.

Over actievoering gesproken! Ze hadden alle drie hetzelfde geschreven! En dan is er het fabeltje dat zegt dat de gepesten zelf schuld zijn. Pure onzin! Zoneke is van richting veranderd en het was compleet gedaan.

Nog efkes de bemerking maken dat seks zo oud is als het leven zelf en dat het nu eigenlijk modern is om je kinderen te klonen.