Zoneke voelde zich niet goed, Zoneke zat met een gezwollen keel en een verstopte neus. En mske gebruikte haar favoriete uitdrukking om lucht te geven aan haar verontwaardiging!

Toen Zoneke drie was, kreeg hij zijn eerste oorontsteking. Die genas en Zoneke ging weer naar school en kreeg een oorontsteking. Volgens de artsen van toen kwam dit voort van de amandelen en moest Zoneke daar over groeien. Zoneke kreeg oorontsteking na oorontsteking, verstopte neus op dichte keel.

Toen mske opperde om die amandelen dan maar weg te nemen, leek het wel of ze had voorgesteld Zoneke levend te villen. Ze vlogen op als de verontwaardigde verdedigers van de Rechten der Amandelen want “die zijn er niet als gadget bijgevoegd hé mevrouw”.

Zoneke groeide op, werd zes jaar en de oorontstekingen stopten.

Maar elk jaar rond deze periode van het jaar kreeg en krijgt Zoneke een angina, een luchtwegeninfectie of gewoon een verkoudheid.

Maar geen van die zaken geneest voor de winter voorbij is. Dat houdt in dat Zoneke te ziek is om goed te functioneren, maar te goed is om ziek te zijn.

Niet zo lang geleden las mske een artikel in een blaadje, waarin een arts vertelde dat ze herbegonnen waren met het trekken van de amandelen, aangezien het een verkeerde opinie en onjuiste gevolgtrekking was dat die dingen onmisbaar waren en dat het dus niet bewezen werd dat ze een betere immuniteit tegen ziektes verzekerden.

Nu wordt geopperd dat Zonekes amandelen eventueel weggenomen zouden kunnen worden.

En mske gebruikte dus haar favoriete uitdrukking die inhoudt dat de gadgets van zulke nullen moesten afvriezen!