Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Dikke boer

Toen Zus zes was, was mskes zus zwanger en Zoneke, erg op de hoogte van waar het beebietje zich bevond, wou toch ééns weten hoe en op welke wijze het kindje geboren werd. Nog voor mske kon antwoorden, was de rappe tong van Zus reeds in de weer om tekst en uitleg te verschaffen. Volgens Zus moest de toekomstige mama een dikke boer laten en klaar was kees.

Enkele jaren later vertelde mske eens over de miskraam die ze had gehad tussen hen beide in. En Zus’ gezichtje verhelderde toen ze zei: “Aha, dus jullie hebben dàt drie maal gedaan!” Jààààà natuurlijk …

Op een keer dat mske zich eens niet goed voelde, vroeg Zoneke onmiddellijk of er een broertje of zusje op komst was en liet er direct op volgen: “liefst niet, adopteer dan liever een Rus!” Toch één van deze dagen eens tekst en uitleg vragen aan Zoneke want mske heeft dat eigenlijk nooit goed begrepen.

Verder waren ze ook altijd haantje de voorste voor “kwaaipetterij” – het goeie woord is kattenkwaad, maar katten doen geen kwaad. Dus na een erg flirterige avond, begaven Ex en mske zich naar boven en net toen ze de deur van de slaapkamer wilden openen gingen de beide andere deuren open en werd er gevraagd: “Is het nù het moment?” Van een koude douche gesproken!

Ze hebben dat onlangs, als volwassenen, zelfs toegegeven … Zus zei: “Och, moest je weten hoe wij ons best gedaan hebben om jullie te betrappen maar dat is nu eens nooit gelukt!” En Zoneke lachte schaapachtig daarbij! Ja zeg, met een moe als moe, word je wel uitgekookt hoor Zus en Zoneke!

Onlangs deed Zus, de Verschrikkelijke, het weer!

Ze belde mske op de gsm en lachte toen ze zei: “En dat in de volle namiddag mamààà! En toen mske vroeg wat ze nu in ’s hemelsnaam weer bedoelde zei Zus schelmachtig: “ik bel jou … geen antwoord! Ik bel Slow … geen antwoord! Dan weet ik het wel hoor!” En mske bedacht: “Grmbl! Waar is de tijd dat ik hààr moest in ’t oog houden?”

Previous

De patriarch

Next

Ze kwamen daar niet

1 Comment

  1. 21-11-2003, 13:17:22
    Hehehe…
    *grijnzerdegrijns* Nochtans, ik kan wel leukere dingen bedenken dan mijn eigen ouders in het heetst van de “strijd” te betrappen zenne… Ik heb dat namelijk al WEL voorgehad, maar dat was héél per ongeluk… (en gelukkig niet in het “heetst” van de strijd, of ik had daar nog kindertrauma’s aan overgehouden!!) ’t zijn nog steeds mijn EIGEN ouders… *ril*

    rinkelke

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén